Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 31 Temmuz 2014 - 07:40 Yorum: 0

İsrail Gazze'ye yeni saldırı başlattı

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere ait yerleşim birimleri, tarım arazileri ve bir camiyi hedef aldığı saldırılarda yaralananların olduğu bildirildi.

İsrail Gazze'ye yeni saldırı başlattı

Gazze'de vazifesini fiilen sürdüren eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze'nin şark sınırında konuşlanan topçu birliklerinin Gazze, Deyru'l Belah, Han Yunus, Cibalya ve Beytu Lahya'daki yerleşim birimlerini ve ziraat arazilerini hedef aldığını belirtti.

Kudra, Gazze'nin doğusundaki bölgeleri hedef piyasa saldırılarda yaralananların olduğunu ve bunların bölgedeki çeşitli hastanelere kaldırıldığını söyledi.

Görgü tanıkları da İsrail harp uçakları ve topçu birliklerinin, saldırılarını sürdürdüğü Gazze'nin doğusundaki bölgeler ile güneyde yer piyasa Han Yunus, Cibalya ve kuzeyde Beyt Hanun'daki yerleşim birimleri ve ziraat arazilerini bombaladığını anlatım etti.

Tanıklar, harp uçaklarının bununla beraber Tel el-Heva semtindeki 'Hamza Camisi'ni de bombaladığını ancak saldırıda ölen ve ya yaralanan olmadığını dile getirdi.

Bu arada, hastanede tedavi gören 2 Filistinlinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Böylece, BM kararlarına daha evvela defalarca uymayan İsrail'in, Gazze'ye 7 Temmuz'dan beri sürdürdüğü saldırılarda yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı bin 363'e yükseldi, 7 bin 600'den fazla şahıs yaralandı.

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi Gazze Şube Başkanı Rami Abduh, İsrail'in bayram boyunca Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 9'u tamamen, 13'ü ise azda olsa 22 caminin yıkıldığını açıklamıştı.

Muhabir: Moustafa Maged Haboosh, Zeynep Tüfekçi, Aslan Balcı

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber