Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 01 Ağustos 2014 - 02:41 Yorum: 0

İsrail ile Hamas 3 günlük ateşkes konusunda anlaştı

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İsrail ile Hamas arasında 3 günlük insani ateşkes konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu.

İsrail ile Hamas 3 günlük ateşkes konusunda anlaştı

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İsrail ile Hamas içinde üç günlük insani ateşkes sağlanması konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Ban ve Kerry, yaptıkları müşterek yazılı açıklamada, BM Temsilcisi ve hususi Koordinatör Robert Serry'nin, taraflardan 3 günlük koşulsuz insani ateşkes sağlanması konusunda garanti aldığı belirtildi.

Ateşkesin 1 Ağustos'ta saat 08.00 itibariyle yürürlüğe gireceği ve 72 saat süreceği kaydedilen açıklamada, bu süreçte tarafların askeri hareketliliğinin duracağı kaydedildi.

Açıklamada, ''Ateşkesin yürürlüğe gireceği zamana kadar tarafları itidale çağırıyoruz. Ateşkes ile beraber de taraflar verdiği sözleri tam şekilde yerine getirmeli'' değerlendirmesinde bulunularak, ateşkesin çatışmalarda mağdur olan masum sivillere ulaşmada mühim bulunduğu vurgulandı.

Ortak açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Bu süreçte Gazze'de yaşayan siviller, acil olan ihtiyaçlarının karşılayacak, cenazelerin defnedilmesi, yaralıların tedavi edilmesi ve besin stoklamak benzeri hayati ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Ayrıca su ve elektrik temin eden tesislerin onarım edilmesi de bu süreçte devam edecek.

İsrail ve Filistin vasıtası ile heyetler, kalıcı bir ateşkese ulaşmak amacıyla, Mısır'ın daveti üzerine Mısır hükümetiyle müzakerelere başlamak üzere Kahire'ye gidecekler. Taraflar, bu müzakerelerde her çeşit problemi masaya yatıracak.''

Ortak açıklamada, ateşkes kararına ulaşma sürecine katkısı olan bütün bölgesel ülkelere de teşekkür edilerek, kalıcı barışın sağlanması için Mısır ve tarafların desteklenmesi çağrısı yapıldı.

Muhabir: Hasans Hüseyin Köşger

ETİKETLER: İsrail , Hamas , 3 , günlük , ateşkes , konusunda , anlaştı
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber