Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 25 Temmuz 2014 - 17:41 Yorum: 0

İsrail sivil kayıpları engellemeli

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond ve Uluslararası Kalkınma Bakanı Greening, "İsrail, sivil kayıpların yaşanmasını engellemek için elinden gelen her şeyi yapmak zorunda" açıklamasında bulundu.

İsrail sivil kayıpları engellemeli

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond ve İngiltere'nin Uluslararası Kalkınma Bakanı Justine Greening, İsrail'in Gazze'ye saldırılarından duydukları endişeyi dile getirerek, İsrail'in kendisini savunma hakkı bulunduğunu lakin verdiği karşılığın orantılı olması gerektiğini bildirdi.

Hammond ve Greening, yaptıkları müşterek açıklamada, dün İsrail'in Gazze'deki saldırısında içinde kadın ve çocukların da bulunduğu Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) ait okulun vurulmasında hayatını kaybedenler ve yararlananlarla ilgili haberler karşısında şoke olduklarını belirtti.

Ortak açıklamada, 'Uluslararası insancıl hukuk, askeri bir saldırı esnasında sivillerin ziyan görmemesi için bütün uygulanabilir önlemlerin alınması gerektiğini aleni belirtiyor' denildi.

İsrail'in kendini savunma hakkına sahip olduğunu belirten İngiliz bakanlar, 'Ancak İsrail'in verdiği karşılık orantılı olmak zorunda. İsrail, sivil kayıpların yaşanmasını engellemek için elinden gelen her şeyi yapmak zorunda' dedi.

Hammond, dün konuya ilişkin yaptığı bir açıklama, 'Eğer bazıları bize de roketle saldırsaydı biz de tıpkı şekilde kendimizi korurduk. Ancak bu hak müsait bir kısıtlama ile sivil kayıpların yaşanmasını en üye indirecek çabayla uygulanmalıdır' demişti.

İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeydoğusundaki Beyt Hanun'da konutlarını terk eden sivillerin sığındığı bir Birleşmiş Milletler okulunu tank ateşiyle vurmuş, saldırıda en az 15 şahıs hayatını kaybetmiş, 200’den çok kişi yaralanmıştı.

İsrail'in 7 Temmuz'dan bu güne kadar devam eden saldırılarında bugüne kadar 201'i çocuk, 99'u kadın, 52'si İhtiyar 828 kişi öldü, 5 bin 260 kişi yaralandı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber