Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 24 Kasım 2014 - 18:03 Yorum: 0

"İsrail terörist devlet kabul edilsin" teklifi

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İsrail'in Türkiye tarafından terörist devlet olarak kabul edilmesi için kanun teklifi verdi.

'İsrail terörist devlet kabul edilsin' teklifi

Türkkan'ın TBMM Başkanlığı'na sunduğu 'İsrail'in Türkiye Tarafından Terörist Devlet Olarak Kabul Edilmesine İlişkin Kanun Teklifi'nin gerekçesinde, Gazze'ye insani katkı taşıyan filoya İsrail nedeni ile uluslararası sularda müdahalede bulunulduğunu, Mavi Marmara gemisinde olan 9 Türk'ün İsrailli komandolar nedeni ile öldürüldüğü anımsatıldı. 

İsrail'in 1948 yılında kurulmasıyla başlayan İsrail-Filistin savaşının sulh çabaları, ateşkes ve anlaşmalara karşın dinmek bilmediği, İsrail'in düzenlediği terör saldırılarında binlerce Filistinli'nin hayatını kaybettiği anlatım edilen gerekçede, şöyle devam edildi: 

'İsrail, Filistin'e düzenlediği saldırılarda sivilleri misyon almış, çoğu hanım ve çocuk oldukça çok Filistinli İsrail'in saldırılarında hayatını kaybetmiştir. Son şekilde İsrail, 7 Temmuz 2014 tarihinde Gazze'ye hava ve denizden saldırılar başlatmış, 17 Temmuz 2014 tarihinde de karadan saldırıya geçmiştir. İsrail'in Gazze şeridine düzenlediği saldırılarda ölü sayısı 1.363'e yükselmiş, 7. 680 şahıs yaralanmıştır. Devam eden saldırılar sonucunda ölü ve yaralı sayısı artış göstermektedir. Bunlar göz önüne alındığında İsrail'in işlediği bu suçun terör kavramına tam anlamıyla uyduğu ve çocuk yaşlı, bay hanım demeden oldukça çok insanı saldırılarda öldüren İsrail Devleti'nin Türkiye nedeni ile terörist devlet şekilde tanınması gerektiği yadsınamaz bir gerçektir.'

Muhabir: Ali Hakan Der

ETİKETLER: İsrail , terörist , devlet , kabul , edilsin , teklifi
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber