Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 30 Ekim 2014 - 19:06 Yorum: 0

İsrail yerleşimleri iki katına çıktı

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komitesi Üyesi Flinterman, işgal altındaki bölgelerde bulunan İsrail yerleşim birimlerinin 4,5 yıl öncesine göre iki katına çıktığını söyledi.

İsrail yerleşimleri iki katına çıktı

BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen matbuat toplantısında, BM İnsan Hakları Komitesi'nin dördüncü periyodik İsrail raporunun son gözden geçirmesini tamamlamasına ait değerlendirmelerde olan Flinterman, 'İsrailli yerleşimcilerin, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere ve sahip oldukları mülklere yönelik gerçekleştirdiği şiddet vakaları itibarıyla kaygı duyuyoruz' dedi.

İsrail'e işgal altındaki topraklarda yeni yerleşim bölgeleri inşasını durdurması çağrısında bulunan Flinterman, 'İşgal altındaki yerlerdeki İsrail yerleşimleri 4,5 sene öncesine kıyasla iki katına çıktı. İsrail'den yerleşimlerini iki katına çıkarmasıyla ilgili olarak bir yanıt almadık' diye konuştu.

İsrail'de işkencenin suç şekilde kabul edilmemesine de yer veren Flinterman, şunları kaydetti:

'İsrail'in işkenceyi hala suç şekilde kabul etmemesi komiteyi hayal kırıklığına uğrattı. Gözaltı merkezlerindeki azap ve fena uygulamalar fazla fazla önemli bir sıkıntı ve biz İsrail'in bu sıkıntısı bir sene içerisinde çözmesi istiyoruz.' 

BM İnsan Hakları Komitesi Başkanı Nigel Rodley ise bölgede hastalıkların değişmediğini ve çözümü için önemli ihtimam gösterilmediğini belirtti. İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son askeri operasyonunun da komite ve İsrail delegasyonu arasında tartışıldığını anlatım eden Rodley, 'Komite, İsrail'i önemli insan hakları ihlalleri hakkında gerekli muayeneleri yapmaya çağırdı' dedi.

Öte yandan BM İnsan Hakları Komitesi'nin yayımladığı raporda, 'İsrailli yerleşimcilerin, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere ve sahip oldukları mülklere yönelik şiddet vakaları itibarıyla kaygı duyuyoruz' değerlendirilmesine yer verildi.

Raporda, İsrail'in 2008, 2009, 2012 ve bu sene gerçekleştirdiği son askeri operasyonda yapıldığı iddia edilen ihlallerin araştırılması gerektiği belirtildi.

İsrail'in son askeri saldırısında, çocukların da içerisinde olduğu birçok sivilin öldüğü kaydedilen raporda, BM okulları da dahil olmak üzere hastanelerin ve çok sayıda evin hasar gördüğü anlatım edildi. 

İsrail'in düzenlediği 51 gün devam eden saldırıda, 2 bin 159 Gazzeli hayatını kaybetmişti.

Muhabir: Fatih Erel

ETİKETLER: İsrail , yerleşim , iki , katına , çıktı
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber