Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Dünya 25 Temmuz 2014 - 00:40 Yorum: 0

İsrail'e 115 roketle karşılık verecekler

İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri, İsrail'e karşı "kuşatmayı yarma" adı altında askeri operasyon başlatacaklarını açıkladı.

İsrail'e 115 roketle karşılık verecekler

Abluka altındaki Gazze'yi günlerdir bombalayan İsrail'e karşı, Kudüs Seriyyeleri, Tel Aviv'in de aralarında olduğu bazı kentler ve hedeflere yönelik ayrıcalıklı tiplerde 115 roketin kullanılacağı bombardıman başlatılacağını duyurdu.

Açıklamada, operasyonlar kapsamında Tel Aviv, Aşdod, Beersheva (Bi'r Seba), Askalan ve İsrail'in güneyindeki Gazze şeridi çevresinde yer saha yerleşim birimlerinin ayrıcalıklı tiplerde 115 roketle hedef alınacağı belirtildi.

Açıklamada bununla beraber söz konusu operasyonların İsrail'in Beyt Hanun, Şucaıyye ve Huzaa bölgelerine karadan başlattığı saldırılar ile İsrail'in sivilleri zorla evlerinden uzaklaştırması ve sivil katliamlara tepki şekilde gerçekleştirileceği kaydedildi.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr 2 Temmuz'da kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail olayların ardından 7 Temmuz'da 'Koruyucu hat' ismi altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti. 

İsrail'in havadan, karadan ve denizden Gazze'nin muhtelif bölgelerine düzenlediği saldırılarda 797 şahıs hayatını kaybetti, 5 bin 130 şahıs yaralandı.

İsrail ordusu da Gazze'ye hücum başlattığı günden beri 32 askerinin öldüğünü bildirmiş fakat Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları bu sayının 76 olduğunu duyurmuştu. Bu saldırılar esnasında 435 İsrailli sivilin de yaralandığı belirtilmişti.

Muhabir: Moustafa Maged Haboosh-Ömer Erdem

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber