Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 28 Temmuz 2014 - 17:10 Yorum: 0

İsrail'i yüz defa kınadım, bin defa daha kınarım

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, İsrail'in savaş suçu işlediğine dair ilk raporu kendisinin çıkardığını belirterek "Ben İsrail'i yüz defa kınadım, bin defa daha kınarım" dedi.

İsrail'i yüz defa kınadım, bin defa daha kınarım

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, 'İsrail'in bu zulmü, bu tecavüzü, insanlığa saldırısı ilk defa olmuyor. Belki siz benim kadar takip etmediğiniz için, bugün yaratılan heyecandan dolayı, aşırı heyecanlanıp üzülüyorsunuz. Benim heyecanım, sizin heyecanınızdan daha büyüktür. Çünkü ben bu vahşet filmini, senaryoyu hayatımda çok defa gördüm' dedi.

İhsanoğlu, bayram dolayısıyla İstanbul Valiliği Eyüp Çocuk Yuvası Müdürlüğünü ziyareti öncesinde basın mensupları ile vatandaşların sorularını yanıtladı.

Tüm Türk dünyasına ve İslam alemine iyi niyetlerini dile getiren İhsanoğlu, sabah kahvaltısı sırasında Cumhurbaşkanı, Başbakan, Meclis'te grubu olan partilerin umumi başkanları, kendisine destek veren meclis dışındaki bütün parti liderleri ve Kıbrıs Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile telefonda görüşerek, karşılıklı bayram tebriğinde bulunduğunu söyledi. 

İhsanoğlu, Türkiye'de bayram havası yaşanması temennilerini yine ederek, '76 milyon insanımız, bizim aramızda bulunan bir milyona yakın Suriyeli kardeşlerimiz, Gazze'de, Filistin'de, Suriye'de, bilhassa Irak Türkmenleri'nin, Doğu Türkistan'daki Uygur kardeşlerimizin, Rohingya'daki Müslüman kardeşlerimizin ve Somali'deki kardeşlerimizin, bütün dünyada mazlum olan, sorun çeken bütün Müslümanların bu bayramda mutluluk arasında olmasını cenabı Allah'tan niyaz ederim' diye konuştu.

Musul'daki rehine konusuna da değinen Ekmeleddin İhsanoğlu. 'Kuzey Irak'ta IŞİD tarafından, o gaddar terörist çete yönünden rehin tutulan evlatlarımızın bir an Önce ailelerine kavuşmasını temenni ediyorum. İnşallah bu bayram bünyesinde serbest bırakılırlar. Bizimle beraber, anneleri, babaları, çocukları, kardeşleri ve bütün milletimizle birlikte bu bayram sevincini paylaşırlar' dedi.

İhsanoğlu, basın açıklaması sırasında bir vatandaşın, 'Ekmeleddin Bey, Gazze hakkında, İsrail'in politikalarına karşı mühim bir kınama istiyoruz. Gerçekten oturaklı bir konuşma istiyoruz' yönündeki eleştirisine cevaben ise şöyle konuştu:

'Siz benim oturaklı konuşmalarımı duymadınız mı? Demek ki yanlış kanallara baktınız. Aziz kardeşim, ben en azından 20 günden buyana bunu yine ediyorum. İsrail'in bu zulmü, bu tecavüzü, insanlığa saldırısı ilk defa olmuyor. Belki siz benim kadar takip etmediğiniz için, bugün yaratılan heyecandan dolayı, aşırı heyecanlanıp üzülüyorsunuz. Benim heyecanım, sizin heyecanınızdan daha büyüktür. Çünkü ben bu vahşet filmini, senaryoyu hayatımda çok defa gördüm. Genel sekreterlik görevi esnasında, 2008-2009 senesinde tıpkı senaryonun tatbik edildiğini, bin 500 insanın öldürüldüğünü gördüm.'

Davul, zurna maalesef bende yok

Devlet terörü uygulayan İsrail'e karşı durabilen uluslararası tek kuruluşun umumi sekreterinin kendisi olduğunu da aktaran İhsanoğlu, 'Güvenlik Konseyi, onlar aleyhinde karar çıkaramadığı için, bildiğiniz sebeplerden dolayı, ben uluslararası alemde yeni bir mecra buldum. Orda, Birlemiş Milletler'in İnsan Hakları Konseyi'nin kararını çıkarttım. Bizim orada Müslüman devletlerin ekseriyeti var. Rusya, Çin, Afrika, Latin Amerika ve Asya ülkelerinin desteğiyle biz oradan aşırı sorunsuz karar çıkartabiliyorduk. Benim teşebbüsümle orada gerçekleri tetkik etme komisyonu çıkardık. Ben Cenevre'de günlerce haftalarca bunu takip edip, netice elde ettim. Ben bunları sessiz yapıyorum. Davul, zurna maalesef bende yok' dedi.

İsrail'in harp suçu işlediğine dair ilk raporu ben çıkarttım

İhsanoğlu, tarihinde ilk defa İsrail'i kınayan, harp suçu işlediğine ve yasaklanmış silahlar kullandığına dair ilk raporu kendisinin çıkarttığını vurgulayarak, bu raporun Güney Afrikalı Musevi asıllı yüksek dereceli bir hakim yönünden imzalanmış olan 'Goldstone raporu' adıyla bilindiğini anlatım etti. 

Gazze'ye ilk yardımları götüren uluslararası şirketlerin başında olduğuna da değinen Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, 'Gazze'ye yardım götürmek için komşu devletlerle, bilhassa Mısırla kanallarınızın açık olması lazım. Mısır kanalı açık olmadığı oraya yardım götüremezsiniz. Çünkü öteki kanal İsrail'den geliyor. İsrail bunu yapmaz, size bu imkanı vermez. Zaten harp biçiminde sivilleri, ve çocukları öldürüyor. Hastaneleri yıkıyor' dedi.

Bin defa daha kınarım

İhsanoğlu, İsrail'i kınamasına ilişkin şekilde da şunları söyledi:

'Ben bunu son iki hafta içinde belki 15 defa söylediğim halde, herkes bunu bildiği durumda bana karşı çıkıyorlar. Yalan söylüyorlar. Siz yalanları dinliyorsunuz. Benim İsrail'i kınamadığımı söylüyorsunuz. Ben İsrail'i yüz defa kınadım, bin defa daha kınarım. Çünkü bu senaryoyu bir daha göreceksiniz. Neden göreceksiniz? Çünkü kimse karşı duramıyor.'

İsrail'i kınamanın yetmeyeceğini de vurgulayan İhsanoğlu, 'Bir arkadaşımızın aşırı güzel bir ifadesi var. Kınaya kınaya, kına gecesine, kına evine döndük. Biz ve başkaları kınıyor da, sonuç ne oluyor? Netice almak için birlik olmamız lazım. Herkes tek başına konuşma yaparsa, birlik olmazsak, hiç bir sonuç alamayız. Ben umumi sekreter şekilde bunun yollarını aradım. Bulabildiğim yöntemler var. İlk defa keşfettiğim yöntemler var. Başardıklarım ve başaramadıklarım var. Bugün ise başardıklarımın ötesinde de bir şeyler yapılması lazım' diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ilişkin yöneltilen bir soru üzerine ise İhsanoğlu, 'Ben sayın Kılıçdaroğlu yada herhangi bir partinin temsilcisi değilim. Ben müstakil ve milletin adayıyım' ifadelerini kullandı. 

Daha sonra Darülaceze'yi de ziyaret eden İhsanoğlu'nun bu ziyareti de basına kapalı şekilde gerçekleştirildi.

Muhabir: Hilal Uştuk

ETİKETLER: İsrail'i , yüz , defa , kınadım , bin , defa , daha , kınarım
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber