Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Dünya 31 Temmuz 2014 - 22:11 Yorum: 0

İsrail'in BM tesisini bombalaması kabul edilemez

Beyaz Saray Sözcüsü Earnest, Şiddetten kaçan masum sivilleri barındıran bir BM tesisinin bombalanması tümüyle kabul edilemez ve tümüyle savunulamaz" dedi.

İsrail'in BM tesisini bombalaması kabul edilemez

Beyaz Saray, Gazze'de BM okulunun vurulmasından İsrail topçu birliklerinin sorumlu olduğuna dair 'pek şüphe' olmadığını belirterek, saldırıyı 'tümüyle kabul edilemez ve tümüyle savunulamaz' şekilde niteledi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, gündelik basın brifinginde konuyla ilgili sorular üzerine, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un dün, saldırının sorumlusu şekilde şu ana kadar elde edilen bütün delillerin İsrail askerini işaret ettiği yönündeki açıklamasını ve İsrail hükümetinin de okulun olduğu bölgeye ateş ettiklerini kabul etmesini hatırlatarak, 'Dolayısıyla, bu trajik olayın tam ve acil biçimde soruşturulmasının öneminin altını çizsek de olaya hangi tarafın topçu birliklerinin karıştığına dair fazla aşırı kuşku bulunmamaktadır benzeri görünüyor' dedi.  

Earnest, 'Şiddetten kaçan masum sivilleri barındıran bir BM tesisinin bombalanması tümüyle kabul edilemez ve tümüyle savunulamaz' ifadesini kullandı. 

Masum Filistinlilerin hayatlarını kaybetmesinin trajik olduğunu belirten Earnest, Amerikan halkının dualarının bu korkunç çatışmada yaşamlarını yitirenlerin aileleriyle olduğunu kaydetti. 

Earnest, İsrail'in masum sivillerin hayatlarını korumada daha fazlasını yapabileceğini ve yapması gerektiğini vurguladı. 

ABD yönetimi dün, İsrail'in Filistinli sığınmacıların olduğu Gazze'deki BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na bağlı okula düzenlediği ve en az 15 insanın hayatını kaybettiği saldırıyı kınamış, fakat saldırıdan direk İsrail'i mesul tutan bir anlatım kullanmamıştı.

Muhabir: Mehmet Ö. Toroğlu

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber