Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 22 Temmuz 2014 - 05:28 Yorum: 0

İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi

İHH tarafından Gazze'ye yönelik saldırıların durdurulmasını sağlamak amacıyla "canlı kalkan" olmak isteyenler için Kilis'te imza kampanyası başlatıldı

İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi

KİLİS (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsanı Yardım Vakfı (İHH) Kilis Temsilciliği, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının durdurulmasını sağlamak amacıyla "canlı kalkan" olmak isteyenler için imza kampanyası başlattı. 

İHH Kilis Temsilcisi Mehmet Merkepçioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in son 10 gündür Gazze'ye yaptığı bombardıman ve gerçekleştirdiği kara harekatını protesto etmek, kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla "canlı kalkan" kampanyası başlattıklarını söyledi.

Filistin ve Gazze'nin 65 yıldır kanayan bir yara olduğunu anlatan Merkepçioğlu, şöyle konuştu:

''İsrail, 1948 yılından beri Filistin topraklarını zorla işgal etti. Tüm dünya ve kamuoyuna rağmen bu zulmüne devam ediyor. Biz bu kampanyayı halkın hassasiyetlerini ortaya koymak için başlattık. Kampanyamız 3 gün sürecek. Umduğumuzdan daha fazla rağbet var. 5 saatte bine yakın imzaya ulaştık. Hedefimiz Kilis'te 10 bin imza toplamak. Kilis halkı duyarlı bir halktır. Gerekirse Gazze'de şehit olmak için hazırız. İnsanımıza duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum.'' 

Merkepçioğlu, Kilis halkının sahur saatine kadar kent merkezinde dolaştığı için kampanyayı gece yarısı başlattıklarını kaydetti.

Memur-Sen Kilis İl Temsilcisi Bekir Şen ise İHH öncülüğünde düzenlenen kampanyaya destek verdiklerini vurguladı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber