Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 23 Temmuz 2014 - 00:58 Yorum: 0

İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi

Amasya'da, Gazze'deki saldırılarda hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı, saldırılar protesto edildi

İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi

AMASYA (AA) - Gazze'deki saldırılarda hayatını kaybeden Müslümanlar için Amasya'da gıyabi cenaze namazı kılındı, saldırılar protesto edildi.

Teravih namazının ardından Sultan 2. Beyazid Camisi'nin avlusunda toplanan bir grup, hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı, dua etti.

Amasya Gönüllü Kuruluşlar Platformu üyeleri, "Filistin'e özgürlük, canımız kanımız sana feda olsun Gazze, Kahrolsun İsrail ve direnişe devam Gazze'ye selam" sloganları atıp, tekbir getirerek Yavuz Selim Meydanı'na kadar yürüdü.

Platform adına açıklama yapan Eğitim-Bir Sen Amasya Şubesi Başkanı Kerem Camcı, dünyanın İsrail'deki katliamı adeta izlediğini belirtti.

Türkiye ve birkaç Müslüman ülke dışında İsrail'i kınayan, katliamın sona ermesi için çalışan ülkenin olmadığını, varsa da çok cılız seslerin çıktığını vurgulayan Camcı, şunları kaydetti:

"Gazzeli kardeşlerimiz 'biz iftarı burada yapsak da sahuru cennette yapıyoruz' diyorlar. Haçlı ordusu yeniden tezahür etmiş ve Filistin karşısına çıkmıştır. Bunun neresi adalettir. Adaletin yanında durmayanlar gün gelecek zalimin zulmü altında kalmaya mahkum olacaktır. Biz adaletin, Filistin'in ve Allah'ın yanında son nefesimize kadar dimdik duracağız. Kendisine hiçbir yaptırım uygulanmayan dünyanın şımarık çocuğu İsrail, dünyanın bu sessizliğinden de güç alarak Filistin'i tamamen işgal etme derdinde. Amasyalı Müslümanlar olarak İsrail denen haydutlar çetesinin varlığını kabul etmiyoruz."

Grup, basın açıklamasının ardından bir süre daha slogan atarak alandan ayrıldı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber