Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 23 Temmuz 2014 - 19:58 Yorum: 0

İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi

İHH üyesi bir grup , İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla fotoğraf sergisi açtı, canlı kalkan olmak isteyenler için imza kampanyası düzenledi

İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi

KAHRAMANMARAŞ (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Kadın kolları üyelerince,  İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla fotoğraf sergisi açıldı, canlı kalkan olmak isteyenler için imza kampanyası düzenledi.

Grup adına açıklama yapan Sevilay Tüfekçi, Gazze'deki katliamın bir an önce durdurulması için İslam dünyasının barışı sağlayacak güce sahip olması gerektiğini söyledi.

İsrail'in 3 yahudi yerleşimcinin faili meçhul bir şekilde öldürülmesini gerekçe göstererek, Filistin halkına düzenlediği saldırılar sonucu aralarında kadın ve çocukların bulunduğu yüzlerce masum insanın katledildiğini ifade eden Tüfekçi, yapılanların soykırım olduğunu kaydetti.

Tüfekçi, uluslararası hukuk kuralları gözetilmeksizin, yasaklanmış silahlarla sivil hedeflere saldıran İsrail'in Filistinlilerin hastanelerini, tarım arazilerini ve hükumet binalarını kullanılamaz hale getirdiğini ve ardından da kara harekatı başlattığını anımsatarak "Kurulduğu günden bu yana israil'in silahlanmasına destek veren ülkeler bu günde katledilen Filistinlileri görmemişler, ölme ihtimali olan işgalci yahudi yerleşimcilerin hamiliğini yapma rollerini oynamaya devam etmektedirler" dedi. 

Filistin'in egemen devletlerin İsrail ile ittifak yapmasıyla sistematik olarak yok edilme projesiyle karşı karşıya kaldığını anlatan Tüfekçi, İsrail'e destek veren ülkeleri kınadıklarını ve suç ortağı olarak gördüklerini vurguladı. 

Tüfekçi, asıl meselenin Kudüs olduğunu belirterek Filistin'in İsrail'in şiddet dürtüsünü giderdiği bir yer olmaktan çıkartılıp, uluslararası güvencesi olan bağımsız bir devlet olma statüsüne kavuşturulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Açıklamanın ardından, canlı kalkan olmak isteyenler için düzenlenen imza kampanyasına katılan grup üyeleri daha sonra Gazze'de yaşanan dramı konu alan fotoğraf sergisini gezdi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber