Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 23 Temmuz 2014 - 23:28 Yorum: 0

İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi

Kahramanmaraş'ta AGD tarafından iftardan sahura "Kadir Gecesi'nde Filistin için duaya davet" etkinliği düzenlendi

İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kahramanmaraş Şubesi üyeleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla iftardan sahura "Kadir Gecesi'nde Filistin için duaya davet" etkinliği düzenlendi.

Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte bir araya gelen grup, iftarın ardından akşam namazını meydanda kıldı.

Dernek Başkanı Ahmet Bolat, programın sahura kadar çeşitli etkinliklerle devam edeceğini belirterek, Gazze direnişine destek vermek ve 7 milyar insanlığın kurtuluşu olan İslam Birliği'ne bir kez daha güçlü bir şekilde vurgu yapmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Bolat, ırkçı emperyalizm her ramazan olduğu gibi bu ramazanı da kana buladığını belirterek şöyle konuştu:

"Dualarımız mazlum coğrafyalarda emperyalistler ve işbirlikçileri tarafından akıtılan kanın son bulması, emperyalizme haddini bildirecek bir topluluğun her daim var olması, Müslümanların yine yeniden tek bir İslam milleti olup zalimlerin tuzaklarını boşa çıkaracak ferasete sahip olmaları, düşüncelerine, söylemlerine ve eylemlerine ırkçılık bulaştırmaması içindir."

Mezhepçiliğin beraberinde getireceği tehlike ve zararlarına değinen Bolat, tüm dünya Müslümanlarından birlik olmalarını, ABD, NATO ve AB gibi kuruluşlardan medet ummak yerine Allah'a sığınmaları gerektiğini belirtti. 

Bolat, İsrail'in arkasında Birleşmiş Milletler, ABD, NATO  ve Avrupa Birliği olduğunu iddia ederek, "Topraklarında ABD üssü bulunduran İslam ülkelerinin hiçbiri İsrail’den hesap sormaya muktedir değildir. Ey İslam ülkelerinin yöneticileri, yanlıştan dönün. ABD’nin, Avrupa Birliği’nin peşinden gitmekten vazgeçin. Eli ayağı parçalanmış çocuklar aşkına, kafası uçurulmuş, beyni dökülmüş çocuklar aşkına, gözlerindeki dehşetle yardım bekleyen çocuklar aşkına yanlıştan dönün" dedi.

Konuşmaların ardından program çeşitli etkinliklerle devam eden programın sahura kadar süreceği belirtildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber