Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 24 Temmuz 2014 - 02:18 Yorum: 0

İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi

Diyarbakır’daki 68 sivil toplum kuruluşunun Gazze’ye saldırıları protesto etmek için başlattığı "Filistin İçin Dua Seferberliği Nöbeti'' etkinliğine devam edildi

İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır’daki 68 sivil toplum kuruluşunun Gazze’ye saldırıları protesto etmek için başlattığı "Filistin İçin Dua Seferberliği Nöbeti'' etkinliğine devam edildi.

İftardan sonra seccadeleri ile Dağkapı Meydanı’na gelen sivil toplum kuruluşu temsilci ve üyeleri, teravih namazını burada kıldıktan sonra İsrail’in Gazze’ye saldırılarında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Video gösterimiyle devam eden programda, gruptakiler sık sık tekbir getirerek, "Kahrolsun İsrail", "Kahrolsun Amerika" ve "Gazze'ye selam, direnişe devam" sloganları attı.

Etkinliğe katılan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkanı Salih Turhan, yaptığı konuşmada, mübarek Kardir Gecesi'nde Dağkapı Meydanı'nda yapılan duaların kabul edilmesini dileyerek, 68 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelip Gazze için yek vücut oldukları gibi tüm Müslümanların da Gazze, Filistin, Arakan, Doğu Türkistan için yek vücut olması temennisinde bulundu.

Ramazan ayında Müslümanların yaşadığı sıkıntılara üzüldüklerini dile getiren Turhan, "Kafirler, siyonistler her ramazan ayımızı zehire çeviriyor. Bu yaptıkları zulümlerle mücadelemizden geri duracağımızı, Gazze'deki mücahitlerin Mısır'daki kardeşlerimizin, dünyanın birçok bölgesinde cihat eden kardeşlerimizin mücadelelerinden geri duracağını zannediyorlar. Ama bir şeyi bilmiyorlar muhakkak hak galip gelecek ve batıl yok olacak" dedi. 

Allah'ın davasının yeryüzüne hakim olacağını belirten Turhan, şöyle konuştu:

"Onların planlarının hepsi inşallah çöp tenekesinin içine atılır. Siz zahiren bugün Gazze, Patani ve Mısır'daki Müslümanları öldürüyorsunuz. Neredeki Müslüman'ı öldürürseniz öldürün gelip Diyarbakır'da şu Müslüman kardeşlerimizin hepsini şehit etseniz, Allah'ın davası yeryüzüne hakim olur, Allah'ın izniyle hiçbiriniz engel olamazsınız." 

Turhan, Müslümanların, üzerlerine düşen görevi yapıp yapmadıklarının hesabını yapmaları gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bu Siyonist İsrail'in, bu Yahudi uşaklarının anlayacağı dilden konuşmamız için öncelikle Müslümanlar olarak bir araya gelmeliyiz. Ortak müeyyideler oluşturmalıyız. Anlayacakları dilden konuşacak olan mekanizmaları kurmamız lazım. Kınamak yetmez, tepki göstermek yetmez. İsrail'in büyükelçisini Türkiye'den kovmalıyız. İsrail ile yapılan antlaşmaların bir an önce çöp tenekesine atılması gerekir." 

-"Onlar Allah'a verdikleri ahitte sağlam duruyorlar"-

Etkinliği düzenleyen 68 sivil toplum kuruluşu adına açıklama yapan Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Şube Başkanı Ömer Evsen de bugün itibarıyla Gazze'de 650'nin üzerinde şehit verildiğini hatırlatarak, yüreklerinin yandığını ifade etti.

"Kudüs, namazımızın, orucumuzun ve cihadımızın bir parçasıdır. Bizler ne Gazze'den ne de Filistin'den vazgeçmeyiz" diyen Evsen, şöyle devam etti:

"Bu meydan, beşinci Harem-i Şerif'in bulunduğu Diyarbakır Meydanı'dır. Kimse Gazze'deki müminleri yollarından çevirebileceğini sanmasın. Onlar Allah'a verdikleri ahitte sağlam duruyorlar. Kudüs'ü sizin adınıza koruyorlar ve korumaya devam edecekler."  

Tüm dünya tarafından Gazze'de yaşananların bir savaş olmadığının bilinmesi gerektiğini vurgulayan Evsen, şunları kaydetti:

"Gazze'de İsrail'in tekrarlamak istediği Sabra ve Şatilla katliamının tekrarıdır. Biz bunları kabul etmiyoruz. Bu meydandan Amerika ve İsrail'e diyoruz ki 'biz imanlı yüreklerimizle elimizden ne gelse bu kötülüğünüzü engellemeye çalışacağız'. Duamızla ehemmiyetimizi gösteriyoruz ve biz dualarımızı kardeşlerimize birer kalkan olarak gönderiyoruz. Eğer bu gecenin kutsallığına inanıyorsak, Kadir Gecesi'nin şerefi hürmetine, bu gece sabaha kadar Allah'a ellerimizi, yüreklerimizi açıp 'biz Allah'ın yolundayız, biz kardeşlerimizin yolundayız' diyebilmeliyiz. Bizi kimse yolumuzdan döndüremez. Çünkü bizim yolumuz hak yolunun davasıdır. Sağlam yürekli adımlarınız, yumruklarınız ve tekbirleriniz İsrail askerlerinin yüreğinde şimdi korku salıyor. Onlar şimdi kendilerini yaralayıp cephenin gerisine kaçmaya çalışıyorlar."

Öte yandan, AGD tarafından "İftardan Sahura Gazze Meydanlarında Buluşuyoruz" sloganıyla Sultanahmet Meydanı'nda düzenlenen protestoya telefonla katılan Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal'in konuşması, bir televizyon kanalından canlı olarak meydandakilere izletildi. 

Etkinlik, duaların ardından sona erdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber