Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 26 Temmuz 2014 - 02:48 Yorum: 0

İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi

Diyarbakır'daki 68 sivil toplum kuruluşunun Gazze'ye saldırıları protesto etmek için başlattığı "Filistin İçin Dua Seferberliği Nöbeti"

İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'daki 68 sivil toplum kuruluşunun, Gazze'ye saldırıları protesto etmek için başlattığı "Filistin İçin Dua Seferberliği Nöbeti" etkinliği, düzenlenen Gazze'ye destek ve "Dünya Kudüs Günü" yürüyüşüyle sonlandı.

İftardan sonra seccadeleriyle Dağkapı Meydanı’na gelen sivil toplum kuruluşu temsilci ve üyeleri, teravih namazını kıldıktan sonra İsrail’in Gazze’ye saldırılarında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Cenaze namazının ardından Gazze'deki katliamlara dikkati çekmek amacıyla Dağkapı Meydanı'ndan İstasyon Meydanına doğru yürüyüşe geçen binlerce vatandaş, sık sık tekbirler getirerek, "Hamas'a selam, direnişe devam", "Kahrolsun İsrail", "Vur vur el Kassam, Tel Aviv'i vur", sloganları attı.

Filistin bayrakları ve Arapça "La ilahe illallah" yazılı bayrakları taşıyan vatandaşlar, İsrail bayraklarını yaktı.

Polis, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın miting düzenleneceği alandaki çalışmalardan dolayı, grubun İstasyon Meydanı'na yürüyüşüne izin vermedi ve Lise Caddesi'nde durdurdu.

Burada sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Memur Sen Şube Başkanı Yunus Memiş, Kudüs özgür olana kadar, Filistin'iler ile dayanışma içerisinde olacaklarını söyledi.

Ramazan ayı boyunca Gazze'deki Müslümanlara düzenlenen saldırılarda yüzlerce şehit verildiğini, binlerce kişinin ise yaralandığını hatırlatan Memiş, şöyle konuştu:

"İşgalci siyonist çetelerin, Gazze'yi muhasara altına alıp Hitler'den daha ağır şartlara mahkum ettiği kardeşlerimize uyguladığı bu zulüm yetmezmiş gibi, bir de karadan ve havadan tonlarca bombalar yağdırıp çocuk, kadın, yaşlı demeden yapmış olduğu katliamlar ile insanlık tarihine silinmez kara bir leke sürmüştür. Gazze'ye düşen her bomba, sıkılan her mermi, aslında İslam ümmetinin kalbini hedef almaktadır."

İnsanım diyen herkesin Gazze'deki Müslümanlar için protesto gösterileri düzenleyip, dua etmesi gerektiğini savunan Memiş, İsrail mallarına boykot çağrısında da bulundu.

İsrail'in, ambulans, hastane, cami ve okulları hedef almasında Batının sessiz kaldığını belirten Memiş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Birleşmiş Milletler gibi kendi zalimlerine kılıf uydurma görevi icra eden bir teşkilattan elbette adil bir tutum beklemiyoruz. Yalnızca Batı dünyasının yeni nesillerinin ve hala insan olarak yaşayanlarının dikkatini çekmeye ve vicdanlarını dürtüp uyandırma adını bir çağrıda bulunuyoruz."

Memiş, Selahaddin'i Eyyubi'nin sancağını Kudüs'e tekrar taşıyacaklarını da sözlerine ekledi.

Eski AK Parti Milletvekili Abdurrahman Kurt da yürüyüşe katılarak destek verdi.

Etkinlik, yapılan açıklamanın ardından olaysız bitti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber