Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Dünya 20 Ağustos 2014 - 08:13 Yorum: 0

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 7 kişi öldü

İsrail'in, ateşkesin bozulmasının ardından Gazze'ye düzenlediği saldırılarda, biri hamile kadın, 3'ü çocuk aynı aileden 7 kişi yaşamını yitirdi, 8 kişi yaralandı

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 7 kişi öldü

İsrail'in, ateşkesin bozulmasının ardından Gazze'ye düzenlediği saldırılar sonucu, aralarında gebe bir hanım ve 3 çocuğun da olduğu tıpkı aileden 7 kişinin öldüğü, 8 insanın yaralandığı bildirildi.

Gazze'deki görevi fiili şekilde devam Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'nin doğusunda yer saha Deyr el-Belh alanına saldırısında biri hamile kadın, 3'ü çocuk tıpkı aileden 7 kişinin öldüğünü, 8 insanın yaralandığını belirtti.

Ölü ve yaralıların Şuheda el-Aksa (Aksa Şehitleri) Hastanesi'ne getirildiğini anlatım eden Kudra, ölenlerin isimlerinin karnındaki bebeğiyle Nebile el-Luh (35),  Rafet el-Luh (32), çocukları Mustafa, Ferah, Meysera ile Muhammed el-Luh (21) olduğunu söyledi. 

Böylece İsrail'in, ateşkesin dün akşam saatlerinde bozulmasının ardından düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 9'a, yaralı sayısı ise 61'e yükseldi.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Bir ayı aşkın süren saldırılardan sonra Mısır'da yürütülen müzakereler neticesinde varılan geçici ateşkes kararı, dün gece 00.01'de sona ermişti. Kahire’deki kalıcı ateşkes görüşmeleri sürerken, ateşkesin 24 saat daha uzatıldığı açıklanmıştı.

Gazze’den roket atıldığı iddiası üzerine İsrail ordusu, yine saldırmaya başlamış, Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri ise İsrail'in iddialarını yalanlamıştı.

Muhabir: Yaser Albanna, Hacer Bal, Aslan Balcı

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber