Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 22 Temmuz 2014 - 21:03 Yorum: 0

İsrail'in Gazze'ye saldırıları

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları Fethiye'de protesto edildi

İsrail'in Gazze'ye saldırıları

MUĞLA (AA) - Fethiye'de, Gazze'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Ellerinde Filistin bayraklarıyla Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde toplanan Anadolu Gençlik Derneği ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı üyeleri İsrail'in Gazze'ye yönelik  saldırılarını kınadı. 

"Zulüm karşısında susan dilsiz şeytandır", "Neredesin ey insanlık", "Hamas'a selam, direnişe devam", "İsrail katliamını lanetliyoruz" yazılı dövizler taşıyan grup, Gazze'de ölen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Cenaze namazının ardından grup adına basın açıklaması yapan Muğla İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Başkanı Abdülkerim Demir, Gazze'nin uzun zamandır dünyanın açık hava hapishanesi konumunda olduğunu söyledi.

İsrail tarafından yapılan saldırılarda bugüne kadar yaklaşık 500 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Demir, binlerce de yaralının bulunduğunu hatırlattı.

Gazze'de ilaç sıkıntısının da yaşadığını ifade eden Demir, "Gazze halkı iftar ve sahurda yiyecek yemek bulmanın yollarını arıyor. Yaşanan bu vahşete karşı tüm İslam dünyasını harekete geçmeye davet ediyorum. Saldırıların durdurulması konusunda uluslararası bir baskı oluşturulmasını talep ediyorum" diye konuştu. 

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber