Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 23 Temmuz 2014 - 18:18 Yorum: 0

İsrail'in Gazze'ye saldırıları

SATSO Meclisi, saldırılar nedeniyle kınama mesajı yayımladı

İsrail'in Gazze'ye saldırıları

SAKARYA (AA) - Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Meclisi, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını kınadı.

SATSO'dan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, son olarak kara harekatıyla masum insanları ve çocukları öldürmesi şiddetle kınandı.

Uluslararası aktörlerin çekimserliğinden cesaret alan İsrail'in, saldırıları bütün dinlere karşı yaptığı belirtilen açıklamada, "İçinden geçmekte olduğumuz bu kutlu günlere rağmen, son saldırılarla kutsallarımızın ayaklar altına alındığı bugün, gerek dağılmış tesbih taneleri gibi birbirinden uzaklaşan, manipüle edici suni tartışmalarla ümmet bilincini yitirmiş İslam dünyasının, gerekse her fırsatta evrensel hukuk kurallarına atıf yapan dünya ülkelerinin, içinde bulundukları bu suskunluğu bozarak, insanlık adına gerekli tüm adımları atmasını, insan olmanın verdiği sorumlulukla, her türlü maddi manevi desteği Gazze’den esirgememeleri gerektiğini belirtiyoruz" ifadesine yer verildi.

Gazze'de sadece Filistin halkının değil, insanlığın öldüğü vurgulanan açıklamada, insanlığın vicdanının da yok olduğu kaydedildi.

Açıklamada, Gazze'nin, başta İslam dünyası olmak üzere herkes için insanlık sınavı haline geldiği aktarılarak, "İnanıyoruz ki bu musibet Müslümanların uyanışına vesile olacaktır. Bu vesileyle İsrail saldırılarında Gazze’de hayatlarını kaybeden bütün Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, kalanlara sabır diliyor, buruk geçen mübarek ramazan ayımızın hayırlara vesile olmasını niyaz ediyoruz” değerlendirilmesinde bulunuldu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber