Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 27 Temmuz 2014 - 21:23 Yorum: 0

İsrail'in Gazze'ye saldırıları

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: "Uygar olduğunu iddia eden dünya, tüm bu vahşeti sorumsuzca belki gizli bir zevkle izliyor ve seyrediyor"

İsrail'in Gazze'ye saldırıları

KARABÜK (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin, "Uygar olduğunu iddia eden dünya, tüm bu vahşeti sorumsuzca belki gizli bir zevkle izliyor ve seyrediyor" dedi.

Ovacık ilçesine bağlı Ekincik köyündeki baba evini ziyaret eden Şahin, burada her bayramda mezar ziyaretinin ardından yapılan geleneksel "Ziyrat Yeri Toplantısı"na katıldı.

Şahin, burada yaptığı konuşmada, bayramlarda sevinç ve mutlulukların paylaşıldığını ancak son bayramlarda acı ve kederlerde paylaşmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Ortaduğu'da, Filistin'de, Gazze'de yaşananların bütün dünyanın göz önünde meydana geldiğini anlatan Şahin, "Uygar olduğunu iddia eden dünya, tüm bu vahşeti sorumsuzca belki gizli bir zevkle izliyor ve seyrediyor" diye konuştu. 

Amarikalı ünlü bir düşünürün birkaç gün önce bir açıklama yaptığını ve "İzliyorum, takip ediyorum. Dünyada bu vahşete karşı gönülden destek veren bir tek ülke var, oda Türkiye Cumhuriyeti'dir" dediğini aktaran Şahin, şöyle devam etti:

"Günümüzde yaşayan bu önemli düşünürün bu tesbiti bir gerçeği ifade ediyor. Dünyanın hangi bölgesinde olursa olsun, bir zulüm, sorun varsa, özellikle insanlar orada ateş içerisinde, savaş içinde çoluk çocuk kayba uğruyorsa Türkiye mutlaka onların dinine, ırkına bakmazsızın sorunlarını dünya gündemine taşıyor. Gazze ve Filistin olayında bir an önce ateşkesin sağlanmasını ve bir Filistin devletinin kurulmasını şiddetle savunuyoruz. Bu savunmamızı da kim ne derse desin, dünya ne derse desin, kendini dünyanın büyüğü olarak gören ülkeler ne derse desin biz doğru bildiğimiz bu yolda Türkiye olarak Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak devam edeceğiz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber