Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 25 Temmuz 2014 - 16:43 Yorum: 0

İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tekpi

Erzurum'da bir grafik tasarımcısı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto amacıyla Yakutiye Kent Meydanı'nda afiş sergisi açtı

İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tekpi

ERZURUM (AA) - Erzurum'da grafik tasarımcısı Orhan Ardahanlı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto amacıyla afiş sergisi açtı.

Türkiye Grafikerler Meslek Kuruluşu ve Türkiye İletişim Tasarımcıları Meslek Kuruluşu üyesi olan Ardahanlı, Yakutiye Kent Meydanı'nda açtığı "Gazze Afiş Sergisi"nde 42 ülkeden yaklaşık 160 afişi sergilediklerini belirtti.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in desteği ile işe başladıklarını ifade eden Ardahanlı, "Buradaki asıl amacımız uluslararası tasarımcılarının İsrail'e tepkilerini göstermelerini sağlamaktı. Bu sergiyi 'Söz uçar yazı kalır' mantığı ile kitap haline getireceğiz" dedi.

Serginin Erzurum'da 2 gün kalacağını dile getiren Ardahanlı, daha sonra Başakşehir Belediyesi'nin daveti üzerine İstanbul'da, Ankara'da ve ardından Paris'te sergileyeceklerini dile getirdi.

Ardahanlı, bu eserlerin çoğalacağını belirterek, "İsrail'in Filistin'e uyguladığı katliamlara bir tepki göstermek istedik. Afişleri yerde sergiliyoruz. Yakutiye Medresesi'nin etrafındaki çiçek bahçesinde saldırılarda hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimizin ismini yazıyoruz. Algıyı arttırmak amacıyla afişlerimizi de yerde sergiliyoruz. İşgal altında olduğunu da vurgulamak amacıyla dikenli tel de kullandık" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber