Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 31 Temmuz 2014 - 19:18 Yorum: 0

İsrail'in Gazze'ye saldırılarının protesto edilmesi

Saldırılar, Sivas'ın Suşehri ilçesinde düzenlenen yürüyüşle kınandı

İsrail'in Gazze'ye saldırılarının protesto edilmesi

SİVAS (AA) - İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki amacıyla Sivas'ın Suşehri ilçesinde yürüyüş düzenlendi.

Suşehri İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneğince tertip edilen yürüyüş, Suşehri Anadolu İmam Hatip Lisesi önünden başlayıp Muhsin Yazıcıoğlu Aile Çay Bahçesi'nde sona erdi.

Yürüyüşe katılanlar, sloganlar atarak saldırıları kınadı. Yürüyüşe katılan AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan, yaptığı konuşmada, "Türkiye'nin dört bir köşesinde bulunan vatandaşlarımız, Filistin'e destek için bu duyarlılığı gösteriyor. Bizler yarım asırdan fazla orada zulüm gören Filistinli kardeşlerimizin her zaman yanında olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Biz sadece buradan haykırış yapmıyoruz. Bizim ecdadımız önceden de bu haykırışı yaptı. Mehmet Akifler, Necip Fazıllar, alimlerimiz, siyasetçilerimiz yaptı. Rahmetli Necmettin Erbakan hocamız da yaptı. Şimdi ise Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan yapıyor, Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül yapıyor. Allah gazanızı mübarek etsin. Bu organizasyonu tertip eden herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Suşehri İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği adına konuşan Fatih Çakırtaş da "Terör devleti olduğunu söylediğimiz işgalci İsrail, Filistin halkına karşı acımasız bir katliam yapıyor. Siyonist İsrail yönetiminin yaptığı saldırılarda binlerce konut yıkılmış, 5 binden fazla konut ise ağır hasar görmüştür. Katil İsrail, sahur ve iftar saatlerinde Filistin'deki kardeşlerimize yönelik saldırılar gerçekleştirmiştir. Çocuk öldürmekten haz alan aşağılık bir zihniyet vardır" dedi.

Grup, dua okunmasının ardından dağıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber