Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 31 Temmuz 2014 - 19:58 Yorum: 0

İsrail'in Gazze'ye saldırılarının protesto edilmesi

Adana'da İsrail'i protesto eden grup ABD Konsolosluğu önündeki polis barikatına kırmızıya boyanmış oyuncak bebek ve çocuk kıyafetleri bıraktı

İsrail'in Gazze'ye saldırılarının protesto edilmesi

ADANA (AA) - Adana'da bir grup İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

İnönü Parkı'nda bir araya gelen Gökkuşağı Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Dernegi üyesi bir grup, ABD'nin Adana Konsolosluğu'nun ve İncirlik'teki hava üssünün kaldırılması için imza kampanyası başlattı. Grup, daha sonra ellerinde pankart, döviz ve bayraklarla sloganlar eşliğinde Çakmak Caddesinde yürüdü. 

Yürüyüşün ardından gruptakiler toplu taşıma araçları ve özel araçlarıyla ABD Konsolosluğu önüne geldi. Polisin güvenlik önlemleri nedeniyle konsolosluk önünde oluşturulan barikatta bekleyen gruptakiler slogan attı, Kur'an-ı Kerim okudu. Gruptakiler İncirlik'teki hava üssünden ayrılan bir ABD uçağını da topluluğun üzerinden geçtiği sırada protesto etti.

Grup adına okunan basın açıklamasında "Önce kalplerimizi, sonra da ümmeti diriltmeliyiz. Zalimleri yıkacak gücü ancak vahiyden alabiliriz" denildi. 

Açıklamanın ardından Filistinli direnişçileri temsilen sapanlı kişiler polis barikatı önünde durdu. Bu sırada gruptakiler konsolosluğa doğru taş, yumurta, maytap, boya kapsülleri, domates fırlattı. Bazı kadınlar da barikatın önüne İsrail'in saldırılarında ölen çocukları temsilen kırmızıya boyanmış oyuncak bebek ve çocuk kıyafetleri bıraktı. 

Konsolosluk önündeki D-400 karayolunda bir süre oturan grup üyeleri daha sonra dağıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber