Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 25 Temmuz 2014 - 13:38 Yorum: 0

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları

Antalya Tabip Odası önderliğinde toplanan sivil toplum örgütü üyeleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları

ANTALYA (AA) - Antalya Tabip Odası önderliğindeki sivil toplum örgütü üyeleri, İsrail'i protesto etti.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan sivil toplum örgütü üyeleri, sloganlar at. Antalya Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Niyazi Nefi Kara, yaptığı açıklamada, günlerdir dünyanın gözü önünde yaşanan insanlık dramının katliama dönüştüğünü söyledi.

Hastanelerin, camilerin, cenaze törenlerinin bombalandığını, çocukların, hastaların, sağlık çalışanlarının öldürüldüğünü belirten Kara, "Savaş suçu işleniyor. Egemenler susuyor. Evler, barakalar, barınaklarla beraber umutlar ve hayaller de yıkılıyor. İsrail dünyanın gözü önünde bir halkı aşağılıyor, sürüyor, süründürüyor. Yıkıyor, yakıyor, tutukluyor ve öldürüyor. Filistin'de her ölümle birlikte insanlık da ölüyor" dedi.

Saldırıların başladığı 8 Temmuz'dan bu yana 11 sağlık merkezinin saldırıların hedefi olduğunu vurgulayan Kara, Filistin halkına yapılanların savaş ve insanlık suçu olduğunu kaydetti. 

İsrail'in saldırılarının durdurulması gerektiğini belirten Kara, şöyle konuştu:

"Bu duruma seyirci kalmak, katliama, savaş suçuna ve insanlık suçuna ortak olmak demektir. Türkiye'nin hekimleri, hemşireleri, teknisyenleri, sağlık işçileri olarak sağlığa giden yolun barış ve demokrasiden geçtiğini biliyor, buna inanıyor ve bu nedenle bu savaşın durdurulmasını talep ediyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber