Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 21 Eylül 2017 - 15:38 Yorum: 0

İşsizliği yenen ilçe "Kavak"

Yurt genelinde birçok il ve ilçe işsizliğe çare olacak formüller ararken Kavak Belediyesi yaptığı istihdam ağırlıklı çalışmalar ile işsizliği bitirdi...

İşsizliği yenen ilçe 'Kavak'

Yurt genelinde birçok il ve ilçe işsizliğe çare olacak formüller ararken Kavak Belediyesi yaptığı istihdam ağırlıklı çalışmalar ile işsizliği bitirdi ve ilçede şimdi anonsla işçi aramaya başladı.

Samsun gündeminde "anonsla işçi arayan ilçe" olarak anılan Kavak'ta dün de özel bir şirket bünyesinde istihdam etmek üzere ihtiyaç duyduğu 45 personel için belediye hoparlörlerinden yaptırdığı anonslarla işçi aramaya başladı.

Göreve gelir gelmez işsizliği yok edecek projeler geliştirerek uygulamaya koyan bu arada özellikle de ilçeye yatırımcı çekme konusunda verdiği mücadele ile Organize Sanayi Bölgesindeki yatırımların artmasını sağlayan Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, "Göreve geldiğimiz günden bu yana işsizlik ile ciddi mücadelelerde bulunduk. Bu önemli sorunun tümüyle ortadan kalkması için ne yapılması gerekiyorsa biz onu yaptık ve şuan bu çalışmalarımızın meyvesini topluyoruz. Bugün birçok yerde gençler iş ararken biz ise tüm işsiz gençlerimizi iş sahibi yapıp yeni firmalarımız için işçi bulma telaşına düştük" dedi.

"Sırada gurbeti sılaya getirmek var"

Bundan sonraki hedeflerinin geçmiş yılar içinde işsizlik nedeniyle ilçe dışına göç etmek zorunda kalan Kavaklıları memleketlerine geri getirmek olduğunu söyleyen Başkan Sarıcaoğlu, bugünlere gelmek için çok çalıştıklarını belirterek şöyle dedi: "Göreve geldiğimiz ilk yıllarda kapımızı çalan herkes iş isterken bugün biz belediyemizden anons ile bir firmamız için gerekli olan bay-bayan 45 işçiyi bulma telaşına düştük. Bunun için ne kadar şükretsek azdır. İlçemizde işsizliği yenmek için işçi ile işveren arasında köprü görecek bir ofis oluşturmamızın katkısı da büyük oldu. Bu ofisti işçi ile işvereni bir araya getirip 745 gencimizi iş sahibi yaptık. Şimdi hedefimiz ilçemiz dışında yaşayan ve işsizlik nedeniyle memleketlerine dönemeyen Kavaklı hemşehrilerimizi yeniden doğdukları topraklarla buluşturmaktır."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber