Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 30 Ocak 2016 - 20:01 Yorum: 0

“İşsizlik Kaderin Olmasın” projesi

Battalgazi Belediyesi ve Kalkınma Bakanlığı’nın ortak çalışması ile hazırlanan “İşsizlik Kaderin Olmasın” adlı proje kapsamında ücretsiz meslek edindirme kursları başladı.

“İşsizlik Kaderin Olmasın” projesi

Battalgazi Belediyesi ve Kalkınma Bakanlığı’nın ortak çalışması ile hazırlanan “İşsizlik Kaderin Olmasın” adlı proje kapsamında ücretsiz meslek edindirme kursları başladı. Kurlara yoğun ilgi gösteriliyor.

Türkiye’de her geçen gün işsiz sayısı artarken, Battalgazi Belediyesi Kalkınma Bakanlığı ile ortak bir projeye imza attı. “İşsizlik Kaderin Olmasın” adlı proje kapsamında meslek edindirme kursları açılarak, bireylere yeni meslekler kazandırılıyor. “İşsizlik Kaderin Olmasın” projesi kapsamında, Autocad, Photoshop, 3D Max, Web Tasarım, Bilgisayarlı Muhasebe, Bilgisayar İşletmenliği, Takı Tasarım,  Garson Komi Yetiştirme, Cam-Seramik-Hediyelik Eşya, Halı Dokuma, Kuaför-Makyözlük-Cilt Bakımı, Hazır Giyim Sektöründe Ara Elaman Yetiştirme ve Moda Tasarım alanında kurslar açılarak, eğitimler verilmeye başlandı. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın büyük önem verdiği kurslara yoğun ilgi gösteriliyor. Kuaför Kursu Usta Öğreticisi Songül Ekinci, kurs hakkında bilgiler vererek, "Burada öğrencilerimiz var. Kurs veriliyor saç bakımı hakkında, cilt bakımı makyajı ve saça dair her şey burada kurslarımızda veriliyor. Öğrencilerimizle beraber burada çalışıyoruz. 45 kişiye yakın kursiyer var. Her gün 6 kişi alıyorum. Hafta içi her gün altışar kişi geliyor grup halinde" diyerek, kursların yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Kuaförlük Kursuna katılan kursiyerlerden Hatice Bakar ise, açılan kurslardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Çok memnunuz belediyenin böyle bir imkanı bizlere sağladığı için. Hocamızdan da çok memnunuz. ikinci defa olmasına rağmen çok şeyler öğreniyoruz. Belediye ve hocamızdan da Allah razı olsun" dedi.

Autocad Programı Eğiticisi İsmail Arpacı'da, "Autocad hocasıyım. 18 öğrencim var.Ders programımız Salı, Perşembe günleri 13.00-18.00 saatleri arası autocad dersimiz var. Haftada iki gün 6 saat autocad eğitmenliğini veriyoruz. Yaklaşık 3 ay sürecek bu eğitimimiz. 3 ay sonra arkadaşlarımız bilgisayarda teknik resim olan autocad çizimini kullanabilecekler. Piyasada istedikleri şekilde teknik resim veya bir mimarın yanında çalışma olasılıkları veya kendi mesleklerini yapma olasılıkları da olacak. Autocad  2010 öğrendiğine dair öğrenciler sertifika sahibi olacaklar.Bu sertifika iş bulması için kendisine yardımcı olacaktır" diye konuştu.

Autocad Kursu Öğrencisi Hatem Turgut ise, "Kurstan memnunuz. Programı daha iyi kullanabilmek için kursa yazıldım. Battalgazi Belediyesi'nin böyle bir kursu olduğunu öğrendim. Bende başvurdum, çağırdılar. Daha önceden tecrübe bilgimde vardı. Makine mühendisliği okuyorum. Başkanımıza da teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Autocad Öğrencisi Dilan Kaplan'da, "Bu kursun derslerime faydalı olacağını düşündüm. Muhasebe okuyorum. Ekstra olarak bu kursa katıldım. Bu benim ilgi alanım. Hocamızdan çok memnumum. İlk dersim bugün. Başkanımıza teşekkür ediyorum böyle bir kursu açtığı için. Derslerimle alakalı değil ama, kendimi geliştirme açısından faydalı oldu.Bunu düşünüp emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Autocad Öğrencisi Hüsne Arıkın ise, "Gayet güzel gidiyor şuan derslerimiz. Temel başlangıç araçlarımızı öğrendik, temel bilgileri öğrenmeye çalıştık. Bizde elimizden geldiği kadarınca çalışarak denemeler yaparak öğrendik. Bunlarla ilgili mimarlık çizimleri yapılıyor, programların isimlerini duyuyoruz, ne kadar işlevli bir program olduğunu bildiğim için öğrenmek istedim" diyerek, memnuniyetini dile getirdi. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber