Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 01 Nisan 2015 - 11:18 Yorum: 0

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı

Hatay Barosu Başkanı Dönmez:

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı

HATAY (AA) - Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısına ilişkin, bir insanın yaşam hakkını sona erdirmeyi amaçlayan eylemin hak arama yöntemi olamayacağını bildirdi.

Dönmez, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul Adliyesi'nde görev yapan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın asla onaylamadıkları bir saldırı sonucu yaşamını yitirdiğini belirtti.

Bu saldırının içinde yargı camiasına, ülkeye yönelmiş bir terör eylemi olduğunu kaydeden Dönmez, şu ifadelere yer verdi:

"Her nasıl ve her ne şekilde olursa olsun, kimden gelirse gelsin her türlü şiddet ve terör eyleminin karşısındayız. Bu saldırıyı Hatay Barosu adına şiddetle kınıyoruz. Yargımızın bir mensubu olan Cumhuriyet Savcısının iş alanımız, evimiz olan adliye içinde yaşamını yitirmesi bizi derinden sarstı. Bir insanın yaşam hakkını sona erdirmeyi amaçlayan ve yaşam hakkına yönelen bir eylem hak arama yöntemi olamaz. Cumhuriyet Savcısı meslektaşımız Mehmet Selim Kiraz’ın ölümünden büyük üzüntü duyduk. Hatay Barosu ve mensupları olarak kendisine rahmet, acılı ailesine ve yargı camiamıza başsağlığı diliyoruz."

Dönmez, yaşamını yitiren Cumhuriyet Savcısı'nın ölümü sebebiyle avukatlara yönelik sorumsuzca yapılan açıklamaları da doğru bulmadıklarını kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber