Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 01 Nisan 2015 - 12:33 Yorum: 0

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Topuz:

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz,  "Şehit meslektaşımız yapmış olduğu görev nedeniyle hedef seçilmiş ve şehit edilmiştir" dedi.

Topuz, Adliye binası önünde yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın, dün Çağlayan Adliyesi'nde terörist saldırı sonucu yaşamını yitirdiğini belirtti.

Yargı camiası ve Türk milletinin büyük bir acıya katlandığını ifade eden Topuz, şöyle konuştu:

"Şehit meslektaşımız yapmış olduğu görev nedeniyle hedef seçilmiş ve şehit edilmiştir. Kuşkusuz ki milletimiz ve özelde de yargı camiamızın içi kan ağlıyor. Ancak şu bilinsin ki, biz yargı mensupları olarak bu saldırlardan yılmayız. Geçmişte de bu tip saldırılar oldu. Meslektaşlarımız katledildi. Bu meslektaşlarımızın içerisinde hakim, savcı ayrımı yapmaksızın tüm yargı mensuplarının avukat meslektaşlarımızda dahil edebiliriz. Bizlerin bu saldırılar bir ve birlik olma noktasındaki gayretimizde eksilmeye sebebiyet vermez. Herkes bilir ki biz yargı mensupları Peygamber postunda otururuz. Oturduğumuz posta bizim kanımızı bulaştıranlara dahil adaletimizi dağıtmaktan imtina etmeyiz. Nitekim güvenlik güçleri bu olayın faillerini ölü olarak ele geçirdi. Bu olaya karışan diğer failleri de bize getirecek arkadaşlar. Biz yine bir meslektaşımızı, kardeşimizi, arkadaşımızı şehit edenlerin, o eli kanlı teröristlerin hakkında da adalet dağıtma konusunda ufak bir tereddüt göstermeyiz. Bizim de kaderimiz bu olsa gerek."

Adliyelerin güvenlik probleminin, avukatların üzerine atılabilecek bir sorun olmadığını vurgulayan Topuz, "Bu işin kolaycılığı olur. Yekpare bir meseledir. Yargı aktörlerinin tamamı, güvenlik birimleri de üzerine düşeni yapmaları gerekir. Sizler bu menfur saldırıyı kınıyoruz. Aziz milletimizin acımızı paylaştığını biliyoruz" dedi. 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber