Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 01 Nisan 2015 - 14:08 Yorum: 0

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı

Tokat'ta hakimler, savcılar ve avukatlar, saldırıyı kınadı

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı

TOKAT (AA) - İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı, Tokat'ta kınandı.

Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Semih Akgün, Tokat Adalet Sarayı önünde yaptığı açıklamada, İstanbul Adliye Sarayı'nda görevli savcı Mehmet Selim Kiraz'ın görev başındayken, terör örgütü mensuplarınca şehit edildiğini anımsattı.

Yargı mensupları olarak bu acıyı yürekten hissettiklerini belirten Akgün, "Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz'a yapılan saldırı, onun şahsında tüm yargı mensuplarına ve yargı çalışanlarına yapılan bir eylemdir. Savcımıza yönelik terör saldırısı, adaletin tecellisi için fedakarlıkla çalışan, hukukun üstünlüğüne inanan yargı mensuplarına yönelik bir sindirme, bir gözdağı verme, korkutma girişimidir. Alçakça ve pervasızca yapılan bir saldırıdır" diye konuştu.

Bu terör saldırılarıyla ülkede kaos ve kargaşa ortamı oluşturulmak istendiğini dile getiren Akgün, "Kargaşa ve kaos ortamına hukukun gerekleri yerine getirilerek fırsat verilmeyecektir. Yargı mensupları olarak hak ve adaletin sağlanması yönündeki kararlılığımız ve irademiz daha da güçlenmiştir" dedi.

Akgün, şehit savcı Kiraz'ın ailesine ve yargı camiasına başsağlığı diledi.

Başsavcı Akgün ile Tokat Barosu Başkanı Faruk Bostancı, hakimler, savcılar ve avukatlar, saldırıyı kınadı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber