Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 01 Nisan 2015 - 16:58 Yorum: 0

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı

Bursa Adalet Sarayı önünde üç ayrı basın açıklaması yapılarak saldırı kınandı

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı

BURSA (AA) - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit olmasıyla sonuçlanan terör saldırısı, Bursa'da protesto edildi.

Bursa Barosuna bağlı avukatlar ile bir grup hakim ve savcı, adliye önünde toplandı.

Grup adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Avukat Veysel Aşkın, olayı şiddetle kınadıklarını bildirdi.

Söz konusu saldırı ile avukatlık mesleğinin karalanması ve terörle anılmasının yanlış olduğunu vurgulayan Aşkın, şunları kaydetti:

"Bir kamu görevlisini, sadece görevini yaptığı gerekçesiyle rehin almak ve öldürmek ancak insanlık adına hiçbir hasleti kalmamış mahluklar tarafından icra edilebilir. Adına hareket ettiklerini söyledikleri sözde kendilerine göre kutsal olan argümanlar da ancak ve ancak ağızlarına yakışmayan insanlığın utanç vesikası olmaktan öte bir anlam taşımamaktadır. Bu olayı kınamayan, kınamaktan kaçınan, lafı eğip büken sözde gazeteci, aydın, siyasetçi kalpazanlarının bu topluma ne kazandırıp ne kaybettirdiklerinin gelinen noktada nasıl bir canlı profil oluşturduklarının bir kez daha iyice sorgulanması gerekmektedir. Değerli meslektaşımıza Allah'tan rahmet, başta merhum savcımızın ailesi olmak üzere tüm yargı camiasına, hukuka ve insanlık ölçülerine duyarlı bütün insanlığa başsağlığı dileriz."

Baro Başkanı Ekrem Demiröz de bunun yargı camiasına yapılan bir saldırı olduğunu dile getirdi.

Saldırı ile avukatlık mesleğinin hedef alındığını ifade eden Demiröz, "Hiçbir avukat yoktur ki teröre karşı durmasın. Bu saldırının çeşitli yerlere alet edilmesini kınıyoruz" ifadesini kullandı.

Grup, Atatürk büstü önüne siyah çelenk bıraktıktan sonra dağıldı.

BBP Yıldırım İlçe Teşkilatı ile Türkiye Büro Çalışanları Sendikası (Türk Büro-Sen) Bursa Şubesi üyeleri de aynı yerde ayrı zamanlarda basın açıklaması yaparak saldırıyı kınadı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber