Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 01 Nisan 2015 - 17:13 Yorum: 0

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı

Yozgat Baro Başkanı Şimşek, saldırıyı kınadı

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı

YOZGAT (AA) - Yozgat Baro Başkanı Mehmet Şimşek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit olmasıyla sonuçlanan terör saldırısını kınadı. 

Şimşek, yaptığı yazılı açıklamada, terör saldırısının tüm Türkiye'yi yasa boğduğunu belirtti. 

Cumhuriyet Savcısı Kiraz'ın yürütmüş olduğu soruşturma dosyası bahane edilerek yaşamını yitirmesine neden olan terör saldırısını şiddetle kınadıklarını ve lanetlediklerini vurgulayan Şimşek, şunları kaydetti:

 "Bu bir terör eylemidir. Nereden ve kimden gelirse gelsin, ismi ne olursa olsun, şiddeti araç edinen, birlik ve beraberliğimize yönelik her saldırı şüphesiz ki terör saldırısıdır. Bu sebeple bir kez daha terörü lanetliyoruz. Hukukun, adaletin ve yargının ayrılmaz bir parçası olan, demokrasiye inanan, hukukun üstünlüğünü, hak ve özgürlükleri korumakla görevli avukatların, her türlü teröre ve şiddete karşı olduğunun bilinmesi gerektiğini bir kez daha ifade ediyoruz. İddia, savunma ve karar mercinden oluşan yargı erkine karşı şiddet ve şantajla adaletin tesis edilemeyeceğini tüm kamuoyu ile paylaşıyor, savcımıza Allah’tan rahmet, acılı ailesine, tüm yargı camiasına ve milletimize başsağlığı diliyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
ÇOK OKUNANLAR
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber