Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 01 Nisan 2015 - 17:13 Yorum: 0

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında öldürülmesi, Antalya, Isparta ve Muğla'da protesto edildi

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı

ANTALYA (AA) - İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için Antalya ve Isparta'da gıyabi cenaze namazı kılındı. Muğla ve ilçelerinde gerçekleştirilen eylemlerle saldırı protesto edildi. 

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz için Antalya'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

AK Parti İl Başkanlığı tarafından Muratpaşa Camii'nde düzenlenen törene, çok sayıda vatandaş katıldı. Törende bazı vatandaşlar, "Bir şehit olur, bin diriliriz" dövizleri taşıdı.  

İl Başkanı Rıza Sümer, gıyabi cenaze namazı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşanan olayın herkesi derinden üzdüğünü söyledi.

Teröre destek verenlerin kendilerini daha çok üzdüğünü belirten Sümer, tek temennisinin Türkiye'de bir daha böyle bir olayın yaşanmaması olduğunu dile getirdi. Seçim öncesi bu tür olayların bilinçli yapıldığını ifade eden Sümer, dün yaşanan elektrik kesintisinin de bilinçli olduğunu savundu.

Örgüt yandaşlarının sosyal medyadan "Bu daha fragman" yazdıklarını anlatan Sümer, şöyle konuştu:

"Biz devletimize ve emniyet teşkilatımıza sonuna kadar güveniyoruz. Bunlara fırsat vermeyecektir. Bunların hiçbiri cezasız kalmayacak. TCK 215. maddesi 'Bir suçu ve suçluyu övmek de suçtur' der. Bunun cezası da 2 yıldan başlar. Biz Twitter'da yazanların hepsini tek tek tespit ettiriyoruz ve hepsinden şikayetçi olacağız. Suçu ve suçluyu övenlerden de şikayetçi olacağız. Herkes bu ülkede bundan sonra adımlarını dikkatli atsın."

- Isparta

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için AK Parti Isparta Gençlik Kolları üyesi bir grup tarafından gıyabi cenaze namazı kılındı.

Mimar Sinan Camisi'nde kılınan namazın ardından grup adına basın açıklamasını okuyan Mehmet Yörük, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın "alçakça" bir terör saldırısı sonunda şehit edildiğini hatırlattı. 

Gerçekleşen olayın bir eylem değil terör saldırısı olduğunu vurgulayan Yörük, "Bu terör saldırısının hiçbir meşru tarafı yoktur. Bu yapılan ihaneti meşrulaştırma gayretine düşmüş hainleri de ne bu millet ne de tarih unutacaktır" dedi. 

Yörük, adliyeye cübbeyle girip savcı vuranlara "eylemci" diyen medyayı da kınadıklarını sözlerine ekledi.

Açıklamanın ardından bir süre slogan atan grup, daha sonra dağıldı.

- Muğla

Muğla'da hukukçular, İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın öldürülmesini protesto etti.

Muğla Adliyesi önünde toplanan hakim, savcı, avukat ve adliye çalışanları, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesini kınadı.

Burada açıklama yapan Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun, terörü lanetlediklerini söyledi.

Meslektaşlarının acısını yaşadıklarını dile getiren Uzun, şöyle konuştu:

"Kendisinin yapmak istediği şey sadece adalet arayıcılığı ve adalet savunuculuğuydu. Adalet arayan insanların özgür ve hiçbir baskı, tehdit olmadan görevlerini yapabilmeleri bütün toplumun huzur ve mutluluğu için gerekli, olmazsa olmaz unsurlardandır. Bu nedenle dünkü saldırıyı adalete, hukuka yapılmış bir saldırı olarak görüyor ve bütün hukuk bileşenleri olarak lanetliyoruz."

Her türlü terör eylemini lanetlediklerine işaret eden Uzun, terörün nereden gelirse gelsin tasvip edilebilir bir durum olmadığının altını çizdi. Tüm terör eylemlerini lanetlediklerini belirten Uzun, "Bütün hukuk aleminin başı sağolsun. Merhuma Tanrı'dan rahmet yakınlarına da başsağlığı diliyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz için saygı duruşunda bulunuldu.

- Bodrum

İstanbul Adliyesi'nde yaşanan terör saldırısı, Bodrum'da da protesto edildi.

Bodrum Adliyesi'ndeki basın açıklamasını okuyan Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Hayati Keskin, İstanbul Adliyesi'nde, görevi başında şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz'a yönelik saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi. 

Keskin, Kiraz'ın şehit düştüğü haberinin yüreklere bir kor gibi düştüğünü belirterek, "Adalet camiasının her mensubu bu büyük acıyı yürekten hissetmekte ve şehidine ağlamaktadır. Menfur saldırı, şehit Cumhuriyet Başsavcımızın şahsında, Türkiye'de hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye inanan tüm insanları sindirme, onlara gözdağı verme girişimidir" ifadelerini kullandı.

Saldırının alçakça bir terör eylemi olduğunun altını çizen Keskin, bu saldırının arkasındaki zihniyetin amaçlarına asla kavuşamayacağını bildirdi. Saldırının, milli birlik ve beraberliğe de zarar veremeyeceğini ifade eden Keskin, "Bir insanlık suçu olan terörle ulaşılmak istenen kaos ve kargaşa ortamının önündeki en büyük engel, her zaman olduğu gibi yine hukuk olacaktır" diye konuştu.

Kimsenin kirli emellerine ulaşmak için yargı mensupları üzerinden hesap yapmaması gerektiğini dile getiren Keskin, şunları söyledi:

"Buradan sesleniyoruz ve haykırıyoruz, hiç kimse kirli emellerine ulaşmak için yargı mensupları üzerinden hesap yapmasın ve bilinmelidir ki adalet yolunda hizmet veren yargı şehidimizin şerefle taşıyarak geride kalanlara emanet ettiği adalet meşalesi aynı kararlılıkla tüm meslektaşları tarafından taşınacaktır. Bu tarz saldırılar, biz yargı mensuplarını çıktıkları yolda yürümekten alıkoyamayacak ve yıldıramayacaktır. Saldırıyı nefretle ve şiddetle kınıyor, merhum şehidimize Allah'tan rahmet, başta kederli ailesi olmak üzere yakınları ve tüm yargı camiasına sabır ve metanet diliyoruz. Yargı camiamızın ve milletimizin başı sağolsun."

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı. 

- Fethiye

Fethiye ilçesindeki hukukçular, İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın öldürülmesini protesto etti.

Fethiye Adliyesi girişine toplanan hakim, savcı, avukat ve adliye çalışanları, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesini kınadı.

Cumhuriyet Başsavcısı Ergün Yılmaz, yaptığı açıklamada, Savcı Kiraz ile 3 yıl birlikte görev yaptığını ve özel hayatta çok iyi dost olduklarını anlattı.

"Şehitlik ancak böyle bir insana nasip olabilirdi" diyen Yılmaz, yargı teşkilatına yönelik saldırıyı nefretle kınadıklarını ifade etti. Yılmaz, saldırının özelde Savcı Kiraz'ı, geniş perspektifte de devleti, milleti ve yargıyı hedeflediğini vurguladı.

Yargının hakimi, savcısı ve avukatıyla bir bütün olduğuna dikkati çeken Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bizler burada hukuk çerçevesinde, vicdanımızla ve kanunlarla görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Bizim hiç kimseyle bir problemimiz yok. Ama görüyoruz ki terör örgütü hedef belirlemekte sıkıntı çekmiyor. 'Nasıl ses getirebilirim, nasıl toplumda infial uyandırabilirim' kaygısıyla hareket ediyor. Şehit savcımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum." 

Adalet Komisyonu Başkanı Ogün Ahmet Tepe ise saldırının yargıya, devlete ve millete yapıldığını belirtti. Bu tür saldırıların kendilerini görevlerini yapmaktan alıkoymayacağını kaydeden Tepe, adalete bağlı kalarak görevlerini yerine getireceklerini vurguladı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber