Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 01 Nisan 2015 - 19:23 Yorum: 0

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edildiği saldırı, Kırklareli Adliyesi'nde protesto edildi

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı

KIRKLARELİ (AA) - Cumhuriyet savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edildiği İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı, Kırklareli Adliyesi'nde protesto edildi.

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Baro Başkanı Harun Saygılı ile yargı mensupları adliye önünde toplandı.

Başsavcı Yavuz, yaptığı açıklamada, savcı Kiraz'ın dün İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı sonucu yaşamını yitirdiğini anımsattı.

Saldırıyı nefret ve şiddetle kınadıklarını belirten Yavuz, adalet camiasının her mensubunun bu büyük acıyı yürekten hissederek şehidine ağladığını vurguladı.

Saldırının, şehit cumhuriyet savcısının şahsında, Türkiye'de hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye inanan tüm insanları sindirme ve gözdağı verme girişimi olduğunu aktaran Yavuz, şöyle konuştu:

"Terörün inancı ve felsefesi olmaz. Terör düşüncenin öz suyunu emer ve kanla beslenir. Bu menfur saldırının arkasındaki zihniyet, emellerine asla kavuşamayacak, milli birlik ve beraberliğimize zarar veremeyecektir. Bir insanlık suçu olan terörle ulaşılmak istenen kaos ve kargaşa ortamının önündeki en büyük engel her zaman olduğu gibi hukuk olacaktır."

Kırklareli Barosu Başkanı Harun Saygılı da saldırıyı şiddetle kınadıklarını ifade ederek, saldırının arkasındaki faillerin en kısa zamanda yakalanacağına inandığını kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber