Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 02 Nisan 2015 - 11:08 Yorum: 0

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı

Trabzon Barosu: "Bu menfur olay yargının tüm unsurlarını, milletimizi ve devletimizi hedef almıştır"

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı

TRABZON (AA) - Trabzon Barosu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit olduğu saldırıyı kınadı.

Barodan yapılan yazılı açıklamada, terörün her türlüsünün lanetlenmesi gereken bir insanlık suçu olduğu ifade edilerek, teröristlerin hain emellerine ulaşmasına mani olmanın ilk şartının sağduyulu hareket etmek olduğu vurgulandı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu menfur olay yargının tüm unsurlarını, milletimizi ve devletimizi hedef almıştır. Henüz acılar çok taze ve konu tam aydınlatılamamışken, suçta kullanılan silahların avukat cübbesi giyilerek adliyeye sokulduğu, avukatların teröristlere yardımcı olduğu intibasını uyandıracak mesnetsiz açıklamalar kabul edilebilir değildir. Zira avukatlar, hakimler ve savcılar gibi yargının kurucu unsurlarından birisidir ve bir yargı çalışanına yönelik bu saldırı, en başından beri avukatlara yapılmış gibi kabul edilmiş, tüm barolar ve avukatlar tepkilerini şiddetli bir biçimde ortaya koymuşlardır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber