Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 02 Nisan 2015 - 15:23 Yorum: 0

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı

Sivas Cumhuriyet Başsavcısı İrcal : "Adaletin tecellisinden başka hiçbir gayesi olmayan, hani 'evine ekmek götürme meselesi' var ya işte gerçekten evine ekmek götürmek için çalışan savcımız görevinin başında canice katledilmiştir"

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı

SİVAS (AA) - Sivas'ta, hakim, savcı ve avukatlar, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edildiği terör saldırısını kınadı.

Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Sivas Adalet Sarayı önünde düzenlenen anma programında yaptığı konuşmada, hain bir saldırı sonucunda şehit olan Kiraz'ı anmak ve ona yapılan menfur saldırıyı lanetlemek için toplandıklarını söyledi. 

İrcal, savcı Kiraz'ın 2 gün önce görevinin başındayken makam odasında şehit edildiğini anımsatarak, şöyle konuştu:

"Adaletin tecellisinden başka hiçbir gayesi olmayan, hani 'evine ekmek götürme meselesi' var ya işte gerçekten evine ekmek götürmek için çalışan savcımız görevinin başında canice katledilmiştir. Acısı halen kalbimizde sıcaklığını korumaktadır. Geride gözü yaşlı iki evlat, acılı bir eş, anne, baba ve sevenlerini bırakarak Hakk'a yürümüştür. Şehidimiz ilk değil ancak son olmasını temenni ediyorum." 

Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Mehmet Burçin Çetinkaya ise Türk yargı tarihinin en üzücü olaylarından birisini yaşadığını ifade etti. 

Kiraz'ın eli kanlı terör örgütü tarafından katledildiğini ve geride 2 çocuğunu bıraktığını dile getiren Çetinkaya, "Geride kalan yetimler artık bize emanettir" diye konuştu. 

Çetinkaya, terörü ve destekçilerini lanetledi.

Sivas Baro Başkanı Hakan Bahadır da savcı Kiraz'a Allah'tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileyerek, "Bu tür saldırıların yargı camiasını etkileyemeyeceği, adaletin eninde sonunda gerçekleşeceği konusunda inancımız tamdır. Bu üzücü olaylar nedeniyle avukatların belirli haklarının kısıtlanması noktasındaki düşünceleri de kabul etmiyoruz" dedi. 

Anma programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi. 

Programa, çok sayıda hakim, savcı ve avukat katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber