Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 02 Nisan 2015 - 17:53 Yorum: 0

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı

Konya Basın Konseyi, saldırıyı kınadı

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı

KONYA (AA) - Konya Basın Konseyi (KBK) Başkanı Mustafa Tatlısu, İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısıyla ilgili mesaj yayımladı.

Tatlısu, mesajında, Türkiye'de son iki günden bu yana yaşanan olayların müstakil, yeni ve tam bağımsız Türkiye'nin doğum sancıları olduğunu belirtti.

Türkiye'nin dünyada itibar gören saygın bir ülke haline geldiğini ifade eden Tatlısu, devlet ile milletin buluşmasının ülke düşmanlarını korkutan bir sinerji oluşturduğuna dikkati çekti.

Bu sinerjiyi yok etmeye çalışan karanlık odakların her seçim öncesi olduğu gibi, 7 Haziran seçimlerinden önce de kaos ortamı oluşturmaya çalıştığına işaret eden Tatlısu, şunları kaydetti:

"Bilmedikleri ve anlayamadıkları konu; Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığı, oynanan ve oynanmak istenen senaryolardan haberdar, bilinçli bir milletimizin olduğudur. Türkiye’nin kazanımlarından geriye döndürülmeye çalışılmasına milletin el koyduğunu ve bundan sonra da el koyacağını bilmeleri gerekenler, hala son çırpınışlarla emellerine ulaşmaya çalışmaktadırlar. Kökleri dışarıda olan bu karanlık odaklar, maşaları olan terör örgütleriyle bugüne kadar hiçbir başarı elde edememişlerdir, bundan sonra da edemeyeceklerdir. Türk milletinin engin sağduyusu, geleceğe inancı ve basireti, terörden medet umanların tüm çabalarını boşa çıkaracaktır."

Seçim öncesinde safların yeniden belirlenmekte olduğunu, milletle beraber olanlarla milletin karşısında olanların net bir şekilde ayrıştığını vurgulayan Tatlısu, şöyle devam etti:

"Siyaset yapmayı bu milletin demokrasiye olan saygısına borçlu olanların, terörden medet uman tutumlarını, insanımız unutmayacaktır. Şehit verdiğimiz savcımızın cenazesinde verilen fotoğraf, milletimizin hafızasına kazınmıştır. O fotoğraf özgür iradesiyle oy pusulasına mührünü vuracak olan vatandaşımızın, mührü vurmadan önce hafızasında tutacağı son görüntü olacaktır. Basın Konseyi olarak, terör hadiseleri karşısında bazı ulusal medyanın tutumunu anlamamız mümkün değildir. Bir gün sonra 'yayın ilkelerini' masaya yatırdığını söyleyenlere, Konya basını olarak söyleyeceğimiz bir çift sözümüz vardır. Biz diyoruz ki, 'yayın ilkeleri, yayını yapmadan önce göz önünde tutulacak' ilkelerdir. Yayın yapıldıktan sonraki tutum, timsah gözyaşlarından öteye gitmez. Konya medyası olarak son bir kez Anadolu'nun tam da ortasında diyoruz ki, terörden medet umanlar hüsrana uğrayacaklardır. Terörü, terörden ve karanlıktan medet umanları kınıyorum."

ETİKETLER: KBK , Mustafa Tatlısu
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber