Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 03 Nisan 2015 - 16:03 Yorum: 0

İstanbul Adliyesindeki terör saldırısı

Genç Memur-Sen Çankırı Şubesi üyeleri, terörist saldırıyı kitap okuyarak protesto etti

İstanbul Adliyesindeki terör saldırısı

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da Genç Memur-Sen üyeleri, İstanbul Adliyesindeki terörist saldırıyı kitap okuyarak protesto etti.

Karatekin Parkı'nda toplanan grup adına konuşan sendikanın il temsilcisi Özkan Öcal, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesini kınadı.

Sadece sesle, gürültüyle ve çevreye zarar verilerek eylem yapılmayacağını göstermek istediklerini belirten Öcal, "Bugün burada, söz söylemek yerine gürültü çıkarmayı tercih edenlere, ilmin birleştiriciliğini ve irfanın aydınlık iklimini idrak edemeyenlere, şiddeti bir yöntem, kavgayı çıkar yol zannedenlere karşı, üniversitelerimizin ilim ve irfan yuvaları olduğunu, farklılıklarımızın zenginlik ve ülkemiz için manevi bir sermaye olduğunu hatırlatmak ve onları dünyanın en anlamlı, en birleştirici eylemine davet etmek için toplandık" ifadesini kullandı.

Öcal, Kiraz'ın maşa örgütler tarafından şehit edildiğini kaydederek, şöyle konuştu:

"Kiraz'ı şehit edenleri kınamak, maşa örgütlerin eliyle tezgahlanan bu alçak saldırıların milletimizin sahip olduğu birlik ve beraberliği bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yıkmaya yetmeyeceğini, milletin irfanının karanlığı aydınlatacağını deklare etmek için buradayız. Tarihi seçim öncesinde Türkiye, karanlık odaklarca kaosa sürüklenmeye çalışılıyor. Hassas günlerden geçiyoruz. Geçtiğimiz günlerde bir savcımızın kalleşçe şehit edilmesi, sözünü ettiğimiz hassas dönemin en önemli olayıdır. Bu cinayeti büyük nefretle kınıyor, kamuoyunu sağduyuya davet ediyoruz."

Gruptakiler, 20 dakika kitap okuduktan sonra dağıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber