Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 03 Nisan 2015 - 19:08 Yorum: 0

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı

Antalya Barosu, bir televizyon kanalında haber spikeri olarak görev yapan Erkan Tan hakkında suç duyurusunda bulundu

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı

ANTALYA (AA) - Antalya Barosu bir televizyon kanalında haber spikeri olarak görev yapan Erkan Tan'ın "Yargı görevini yapana karşı olumsuz yönlendirmeye dönük onur kırıcı ibareler kullanarak basın yoluyla hakaret" ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Antalya Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı imzasını taşıyan dilekçede, İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a ilişkin haberlerde bazı basın yayın kuruluşlarının "suçu avukatlar işlemiş gibi gösterdikleri" iddia edildi.

Suç duyurusunda, bir televizyon yayınında Erkan Tan'ın "Ya avukatlar açıkça (Maraza çıkartmak istiyoruz. Arıza çıkartmak istiyoruz. Huzur ve güvenlikten rahatsız oluyoruz) desenize" ve "Adliyeye girerken niye bu kadar arıza çıkartıyorsun? Senin güvenliğin için yapıyorlar o aramayı. O teröristler savcıyı değil de aranızdan birini rehin alsaydı ne olacaktı? Gerçi sizin adamlar sizi rehin almazlar" şeklindeki bazı ifadeleri kullandığı ileri sürüldü.

Tan'ın bu ifadelerle halkı avukatlık mesleğine karşı kışkırttığı, hakaret ettiği ve nefret ettiği öne sürülen suç duyurusunda, "Spikerin bu sorumsuz beyanlarından sonra avukatlar, görevlerini yaparken artık eskisinde daha da fazla tehlike altındadır" denildi.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan dilekçede, Tan hakkında "görevi nedeniyle basın yoluyla hakaret eylemi nedeniyle" gerekli işlemlerin yapılarak cezalandırılması için kamu davası açılması talep edildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber