Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 06 Ekim 2016 - 13:53 Yorum: 0

İstanbul AirShow kapılarını açtı

İstanbul Uluslararası Sivil Havacılık ve Havalimanı Fuarı'nın açılışında konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Ülkemiz...

İstanbul AirShow kapılarını açtı

İstanbul Uluslararası Sivil Havacılık ve Havalimanı Fuarı'nın açılışında konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Ülkemiz sivil havacılığı hem bölge hem de dünya sivil havacılığı açısından örnek teşkil edebilecek bir konuma geldi" dedi.

38 ülkeden 162 şirketin katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirilen 11. Uluslararası Sivil Havacılık ve Havalimanı Fuarı "İstanbul AirShow'nın açılışı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yapıldı. Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu'nda gerçekleştirilen açılış törenine TAV İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı ve çok sayıda davetli de katıldı.

"Havacılıkta 100 birimlik bir yatırım 300 birimlik bir katma değer üretilmesini sağlıyor"

Açılış töreninde konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Artık modern ekonominin başlıca özelliği çok uluslu üretim ve uluslar arası ticaret hacminin çok büyük boyutlara ulaşmış olması. İşte böyle bir düzende bizler burada sadece havacılık sektöründeki ürünlerimizi tanıtmak için değil, ülkemizin ekonomik ve sosyokültürel birlikteliği içinde bir araya gelmiş bulunuyoruz. Çünkü ülkelerimiz için vazgeçilmez olan ekonomik işbirliğinin tesisi ve dış ticaret faaliyetlerimizin geliştirilmesi en önemli gösterge. Bu konuda birliktelik göstermek bu sektör açısından da olmazsa olmaz. Havacılık sektörü bölgemiz birlikteliğinde en önemli dinamo, en önemli anahtar. Keza havacılık sanayinde yaptığınız 100 birimlik bir yatırım 300 birimlik bir katma değer üretilmesini sağlıyor. Ayrıca teknolojinin açılım etkisi nedeniyle otomotivden tıp alanına kadar diğer sanayi dallarına da katkı sağlıyor. Bütün bunların yanında havacılık ve uzay alanında ürün ortaya koymak ülkelerin sanayi üretiminde bir prestiji ve aynı zamanda güvenin sağlanması anlamına geliyor" şeklinde konuştu.

Bakan Arslan'dan Türk sivil havacılığına övgü

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak havacılık sektöründe her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Bakan Arslan, "Bu fuar merkezinin İstanbul'da olması ve kısa sürede doğu Avrupa'dan Uzak Doğuya kadar en önemli havacılık fuarlarından biri olması tesadüf değil. Ülkemiz havacılık sektöründeki değişimin elbette ki büyük payı var. Bu değişimin etkisi ulaştırma politikalarımızla kilit rol oynadı. Ülkede serbestleşmeyi getirirken aynı zamanda endüstriyi de yakından izledik. Küresel standartlara kayıtsız kalmadan etkin çözümler ürettik. Böylece zorlu rekabet koşullarına rağmen havayolu şirketleri işini yaptı, ulaşım ağını genişletti. Bu süreci büyük altyapı ve üstyapı projeleriyle destekledik. Sizlerin de gördüğü gibi ülkemiz sivil havacılığı hem bölge hem de dünya sivil havacılığı açısından örnek teşkil edebilecek bir konuma geldi" ifadelerine yer verdi.

"Türkiye'nin bu kabiliyeti unutulmamalı"

Atatürk Havalimanı saldırısı ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası büyük başarı göstererek havacılık operasyonları sürdürüldüğünü de kaydeden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Bir ülke düşünün ki havalimanında bir patlama oluyor. Ne yazık ki birçok misafirini ve çalışanının kaybediyor. 3 saat sonra hiçbir aksaklığa ve eksikliğe meydan vermeyecek şekilde tekrar yolcu uçurmaya başlıyor. İptidai şartlarda değil. Başka ülkeleri düşünün ki terör olayı yaşadığında havalimanlarını 3-5 gün bazen bir ay açamadıklarını gördük. Türkiye'nin bu kabiliyeti unutulmamalı. 15 Temmuz'daki hain girişime rağmen Türkiye'nin milletiyle birlikte Cumhurbaşkanı'nın, Başbakanının himayelerinde milletiyle birlikte nasıl bunun üstesinden geldiğini ve havacılık sektöründe de olduğu gibi yatırımlarına ne kadar büyük adımlarla devam ettiğini başkalarının görmesi lazım" dedi.

Dünya havacılığındaki rakamlar üzerinden konuşan TAV İcra Kurulu Başkanı Sani Şener ise, "Bu fuarın gelişmesiyle Atatürk Havalimanı'nın gelişmesi, Türk havacılığının gelişmesi aslında paralel olarak gidiyor. Biz bu fuarın gelişimini büyük mutlulukla izliyoruz. Baktığımızda bu endüstrinin ne olduğunun görülmesi amacıyla tekrarlamak istiyorum. 2015 rakamlarına göre 88 milyon uçuş yapılmış. 7,1 milyar var. 105 milyon ton kargo taşınmış 2 bin 397 havalimanının rakamlarına göre. Buna baktığınızda bu endüstri o kadar büyük ki uçak üreticilerinden hava yollarından ve havalimanı işletmelerinden oluşan bir endüstri" ifadelerine yer verdi.

THY'nin gelişme potansiyeline vurgu

Türk Hava Yolları(THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı ise THY'nin her geçen gün büyümeye devam ettiğinin altını çizerek, "Türkiye'de yapılan havalimanlarıyla, önce yapılan ulaşım akslarıyla aylağı çok güçlendirildi. Türk Hava Yolları 2006'da muhteşem bir özelleştirmeyle açıldı ve halka açılan Türk Hava Yolları'nın önü de açıldı. Bu anlamda THY bütün dünya'ya yayılmaya devam etti" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyelerinin katılımıyla 11. Uluslararası Sivil Havacılık ve Havalimanı Fuarı "İstanbul AirShow"un açılış kurdelesi kesildi. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve beraberindeki heyet, fuardaki stantları gezerek bilgi aldı.

Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu'nda açılışı gerçekleştirilen havacılık fuarı, 9 Ekim tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber