Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 19 Nisan 2016 - 14:18 Yorum: 0

“İstanbul Bilim Merkezi’nde, Geleceğin Bilim Adamları Yetişecek”

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Ekim ayında faaliyete geçeceği açıklanan İstanbul Bili..

“İstanbul Bilim Merkezi’nde, Geleceğin Bilim Adamları Yetişecek”

İSTANBUL (İHA) Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Ekim ayında faaliyete geçeceği açıklanan İstanbul Bilim Merkezi Üsküdar’daki çalışmaları takip etti. Tekin, "İstanbul Bilim Merkezi Üsküdar’da geleceğin bilim adamları yetişecek" dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Ekim ayında faaliyete geçecek İstanbul Bilim Merkezi Üsküdar’ı ziyaret etti. Bilim Merkezi’ni Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Mete Yapıcı, Asal Bilim Yönetim Kurulu Başkanı Esat Ertaç Erbesler ve Bilim Merkezi Derneği Başkanı Erkan Kırbaç ile birlikte gezen Tekin, "İstanbul Bilim Merkezi Üsküdar’ın, Türkiye’nin, inovasyon ve bilim üretme merkezi olacağına inanıyorum. Tesiste binlerce yetenekli öğrenci bilimsel ve teknolojik çalışmalar yapma imkanı bulacak. Burada geleceğin bilim adamları ve mucitleri yetişecek” dedi.
"HER YIL 25 BİN ÖĞRENCİ YARARLANACAK"
Projeyi hayata geçiren Asal Bilim’in Yönetim Kurulu Başkanı Esat Ertaç Erbesler ise Milli Eğitim Bakanlığı’na çalışmalara verdiği destekten ötürü teşekkür ederek “Tesiste, gençlerin bilimsel çalışmalarını yapacağı üniversite düzeyinde 6 atölye ve laboratuvar bulunuyor. Atölyeler, her yıl 25 bin öğrencinin yararlanmasına imkan sağlayacak. Ayrıca, her yıl en az 500 gencin bilimsel araştırma yapmasına, uluslararası yarışmalara katılmasına ve projenin patent alımına destek verilecek. Keşiflerin ilgili sanayi kurumlarına yönlendirilmesi sağlanacak" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber