Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 19 Nisan 2014 - 10:33 Yorum: 0

İstanbul Büyükşehir Belediyespor, şampiyonluk maçına çıkıyor

PTT 1. Lig'in 36. haftasında yarın Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a konuk olacak lacivert-turunculu ekip, deplasmandan 3 puanla dönmesi durumunda, diğer maçların sonucunu beklemeden bitime 2 hafta kala Süper Lig'e yükselmeyi garantileyecek

İstanbul Büyükşehir Belediyespor, şampiyonluk maçına çıkıyor

İSTANBUL (AA) - PTT 1. Lig'in 36. haftasında yarın deplasmanda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşacak lider İstanbul Büyükşehir Belediyespor, mücadeleden 3 puanla ayrılması durumunda Süper Lig'e çıkmayı garantileyecek. 

İlk iki takımın doğrudan Süper Lig'e çıkacağı 1. Lig'de bitime 3 hafta kala üçüncü sıradaki Balıkesirspor ile 8 puanlık fark yakalayan lacivert-turunculu takım, topladığı 38 puanla 13. sırada yer alan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile karşı karşıya gelecek.

Kamil Ocak Stadı'nda saat 13.30'da başlayacak müsabakayı hakem Suat Arslanboğa yönetecek. 

İstanbul temsilcisi, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u yenmesi durumunda diğer maçların sonucuna bakmadan sezonun bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan edecek. İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Gaziantep deplasmanında berabere kalması durumunda ise Süper Lig'e doğrudan yükselmek için takipçileri Orduspor, Balıkesirspor ve Ankaraspor'un puan kaybetmesini bekleyecek.

Lacivert-turunculu takım, Gaziantep'te puan bırakmaları ve rakiplerinin de kazanması durumunda ligin 37. haftasındaki 1461 Trabzon maçına şampiyonluk turu atma hedefiyle çıkacak.

Önemli mücadele öncesinde İstanbul temsilcisinde sarı kart cezalısı olan Rızvan Şahin ile uzun süreli sakatlığı bulunan Zeki Korkmaz dışında eksik oyuncu bulunmuyor.

 

- Arslan: "Maçı hafife alırsak, bizim için acı bir faturası olabilir"

 

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan, maçı hafife almaları durumunda kendileri açısından faturanın acı olabileceği uyarısında bulunarak, "Gaziantep'e 'inşallah arzu ettiğimiz bir skorla döneriz ve hak ettiğimiz şampiyonluğu bu hafta garantileriz' ümidiyle gidiyoruz" dedi.

Yarınki maç hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulunan Arslan, ciddi bir rakibe karşı önemli bir maça çıktıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Ciddi bir puan farkı avantajı yakaladık ama lig henüz matematiksel olarak bitmedi. Avantajımızı bu maçta da değerlendirmek istiyoruz. Oradan şampiyon olarak dönmeyi hedefliyoruz. Rakibimiz, çok ciddi bir ekip. Puan durumunda rahat bir yerde olabilirler ama daha üstlerde olabilecek potansiyele sahip bir ekip. Rehavete kapılmadan gerekli mücadelemizi göstermemiz gerekiyor. Maçı hafife alırsak, bizim için acı bir faturası olabilir. Kalitemizi sahaya yansıtarak, galip gelmeyi ve Gaziantep'ten mutlu sona ulaşmış bir takım olarak dönmeyi hedefliyoruz."

Cihat Arslan, Süper Lig'e çıkma düşüncesinin takım üzerinde ekstra motivasyon sağladığını anlatarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biraz heyecanımız ve özlemimiz var. Bu takım, geçen sene olması gereken ligden düştüğü için Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçını hasretle bekliyoruz. Süper Lig'e dönmek, ekstra motivasyon sağlıyor. Bunun haricinde maddi herhangi bir motivasyon uygulamamız yok. Ama bütün seneyi son 3 maça kadar getirdi. Bu son 3 maçın en önemlisi de Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşılaşması. Bunun bilincinde hareket etmemiz gerekiyor. Bütün senenin meyvesini bu karşılaşmada yiyeceğiz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber