Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 29 Mart 2017 - 17:38 Yorum: 0

İstanbul Cumhuriyet Savcısına saldırı soruşturması tamamlandı

İstanbul Adalet Sarayı'nda görevli Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Evliya Çalışkan ve 2 koruma polisinin içinde bulunduğu araca gerçekleştirilen...

İstanbul Cumhuriyet Savcısına saldırı soruşturması tamamlandı

İstanbul Adalet Sarayı'nda görevli Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Evliya Çalışkan ve 2 koruma polisinin içinde bulunduğu araca gerçekleştirilen silahlı saldırıya ilişkin soruşturma tamamlandı. Savcılık, iddianamede 1'i ağırlaştırılmış 4 kez müebbet hapis cezası istediği şüpheli Rıza Ö.'nun olayı gerçekleştiren küçük yaştaki 4 çocuğa silah ile mermi temin ettiğini ve terör amacını çocukları kullanarak gerçekleştirdiğini belirtti.

İstanbul Adliyesi'nde Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Evliya Çalışkan'ın içerisinde bulunduğu araca 7 Aralık 2016 gecesi gerçekleştirilen silahlı saldırıya ilişkin yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı. Cumhuriyet Savcısı Abdullah Yurtsever tarafından hazırlanan iddianamede Savcı Evliya Çalışkan ve 2 koruma polisi "müşteki" sıfatıyla yer alırken, saldırının azmettiricisi olduğu tespit edilen tutuklu şüpheli Rıza Ö.'nun "kasten öldürmeye teşebbüs suçuna azmettirmek", "genel güvenliğin tehlikeye sokulması", "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "silahlı terör örgütü üyeliği", "mala zarar vermek" ve "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçlarından 1 kez ağırlaştırılmış müebbet, 3 kez müebbet ve 4,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Evliya Calışkan ve Koruma Şube Müdürlüğünden görevlendirilen 2 polis memurunun içinde olduğu araca TEM otoyolu Kuzey Yolu Edirne istikametinde seyir halindeyken silahlı saldırıda bulunulduğu hatırlatılan iddianamede, Savcı Çalışkan ve koruma polislerinin olaydan yara almadan kurtuldukları anlatıldı. Saldırıyı gerçekleştirenlerin küçük yaştaki suça sürüklenen çocuklar (SSÇ) U.G.A, G.K., S.A. ve C.Ö. oldukları belirtilen iddianamede, bu 4 çocuğun küçük yaşta olmaları nedeniyle haklarındaki soruşturmanın Çocuk Suçları Bürosu tarafından yürütüldüğü ifade edilirken, olaya karışan Şahin G. adlı kişinin henüz açık kimlik ve adresinin tespit edilemediği, bu nedenle dosyasının ayrıldığı belirtildi.

Mermileri Rıza Özçolak temin etmiş

Çocuk Suçları Soruşturma Bürosu tarafından sorgulanan G.K. ifadesinde, olay günü Gazi Mahallesi'nde bulunan bir börekçide kahvaltı yaparken S.A.'nın yanına gelerek aksam cemevine gelmesini söylediğini belirtti. Bunun üzerine akşam cemevine gittigini , S.A.'nın kendisine U.G.A. ve C.Ö. ile birlikte otobanda polis aracını tarayacaklarını, kendisinin de dahil olmasını söyledigini belirtti. Saldırıyı gerçekleştiren kişilerle olay yerine gittiğini ancak kendisinin herhangi bir eylemde bulunmadığını söyleyen şüpheli G.K., olayda kullanılacak mermilerinin Rıza Ö. tarafından temin edildiğini anlattı.

Çocuklar sevgili taklidi yapıp kaçmış

Şüpheli G.K. ifadesinin devamında olay yerinden uzaklaştığı sırada silah sesleri duyduğunu, birkaç dakika sonra diğer çocukların koşarak caddeye doğru kaçtıklarını, bu sırada her ucunun de elinde silah olduğunu gördüğünü söyledi. G.K., olaydan sonra S.A.'nın "kovanda parmak izim kaldı geri donelim" dediğini ancak diğerlerinin geri dönmeyi kabul etmediğini belirtirken, S.A. İle C.Ö.'nün el ele tutuşarak sevgili taklidi yaptığını ve bu şekilde olay yerinden uzaklaştıklarını gördüğünü belirtti. Soruşturma aşamasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan rapora da iddianamede yer verilerek, olay yeri ve araç üzerinde mermi izleri ve kovanlar bulunduğunun tespit edildiği ifade edildi. İddianamede olayı DHKP-C teöor örgütünün sosyal medya üzerinden üstlendiği belirtildi.

Rıza Ö. terör için çocukları kullanmış

Saldırının çocuk yaştaki 4 kişi tarafından işlendiğinin bilindiği ancak bu suçun işlenmesi için silah temin eden ve talimatı veren kisinin şüpheli Rıza Ö. olduğu belirtilen iddianamede, Rıza Ö.'nun Sultangazi'de kovalamaca sonucu yakalandığı ve terör amacını çocukları kullanarak gerçekleştirdiği anlatıldı. İddianamenin son bölümünde ise DHKP-C terör örgütünün geçmişten bu güne kadar gerçekleştirdiği eylemlere yer verilerek, 31 Mart 2015 günü Çağlayan Adliyesi'nde savcı Mehmet Selim Kiraz'ın DHKP/C'li teröristler Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol tarafından silahla rehin alınarak şehit edildiği hatırlatıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber