Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Eğitim 08 Eylül 2016 - 09:28 Yorum: 0

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aykaç: ’’Kontenjanını en çok arttıran üç üniversiteden biriyiz’’

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhan Aykaç, üniversitenin kayıt dönemi ve yeni dönem projeleri ile ilgili bilgi verdi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aykaç: ’’Kontenjanını en çok arttıran üç üniversiteden biriyiz’’

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhan Aykaç, üniversitenin kayıt dönemi ve yeni dönem projeleri ile ilgili bilgi verdi.

Ek tercihlerin de sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte o çok zorlu sürecin sonuna gelirken, öğrenciler kazandıkları okullara kayıtlarını yaptırmaya devam ediyor. Devam eden bu kayıt sürecinde İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhan Aykaç da yeni dönemle alakalı bilgiler verdi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nin 2016-2017 eğitim öğretim yılı için çok başarılı bir kayıt dönemi geçirdiğini belirten Prof. Dr. Burhan Aykaç, "Şu anda vakıf üniversiteleri içerisinde kontenjanını en çok arttıran üç üniversiteden biriyiz. Kontenjanımızın arttırılmasıyla birlikte doluluk oranımız da yüzde 92'ye ulaşmış durumda. Bu yıl itibari ile 23.000 kayıtlı öğrencimiz bünyemizde eğitim öğretim görebilecek. Cuma gününe kadar da bu oranın artacağını tahmin ediyorum. Biz genç bir üniversiteyiz ve bu sene yedinci yılımız. 7 yaşında olan bir üniversite için yüzde 92'lik doluluk oranı ve 75 vakıf üniversitesi içerisinde ilk üç içerisinde yer almak bizim için çok önemli. Onun için bu seneyi çok başarılı kabul ediyorum" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Aykaç'tan öğrencilere tavsiyeler

"Yeni dönemin daha kaliteli, öğrencilerimizin yeteneklerine ve isteklerine daha uygun olması için yoğun bir çalışma süreci geçirdik. Bu sene sosyal ve akademik faaliyetler bakımından öğrencilerimizi yoğun programlar bekliyor" diyen Prof. Dr. Aykaç, "Özellikle yeni gelen öğrencilerimize Erasmus programından yararlanmalarını tavsiye ediyorum. Yurtdışındaki 85 üniversite ile anlaşmamız var. Onların yurtdışı ve yabancı dil deneyimlerini geliştirmelerini arzu ediyoruz. Birçok öğrenci kulübümüz var. Yeni gelen öğrencilerimizin bu kulüplerin faaliyetlerinden yararlanmalarını ve sosyal sorumluluk projelerine katılmalarını tavsiye ediyorum" şeklinde önerilerde bulundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber