Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 17 Ağustos 2016 - 09:43 Yorum: 0

İstanbul Gelişim Üniversitesi yeni öğrencilerine kapısını açtı

2016-2017 yılı ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar için üniversite kayıtları başladı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi yeni öğrencilerine kapısını açtı

2016-2017 yılı ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar için üniversite kayıtları başladı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde 13-19 Ağustos tarihleri arasında yapılan kayıt işlemlerine Türkiye'nin dört bir yanından gelen üniversite adayları akın etti. Kayıt yaptırmaya gelen tüm öğrencilerin ve ailelerin sorularını cevaplandırmaya çalışan İstanbul Gelişim Üniversitesi, kayıt için son günü 19 Ağustos Cuma günü olarak belirledi. Kayıt döneminin çok yoğun geçtiğini söyleyen İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. İzzet Gümüş, yeni gelen öğrenciler kadar kendilerinin de heyecanlı olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Gümüş, "Üniversitemizi kazanan ve kayıt yaptırmak için gelen öğrencilerimiz ve özellikle aileleri için bugün gerçekten heyecanlı bir gün. Sonuçta üniversite, bütün gençlerimizin geleceği için önemli bir noktada yer alıyor. Daha önceden aileleri ile beraber üniversite tercih döneminde öğrencilerimize ve ailelerine elimizden gelen yardımlarda bulunduk. Onlar da aynı zamanda bizleri araştırdılar ve neticede de İstanbul Gelişim Üniversitesi'ni tercih ettiler. Şuanda da kayıt işlemleri için aileleri ile üniversitemizdeler. O yüzden bizler de çok heyecanlıyız. İnşallah 19 Eylül'den itibaren öğrencilerimiz sınıflarında eğitim ve öğretim hayatlarına başlayacaklar. Baktığınız zaman herkeste bir kararlılık ve mutluluk gözüküyor. İnşallah bu gelecekteki hayatlarına da yansır. Biz de hiçbir eksiğimiz olmadan tam teşkilat bütün heyecanımız ile birlikte 19 Eylül'de yeni eğitim dönemimizin başlamasını bekliyoruz" dedi.

"Öğrencilerimizin eğitimleri konusunda herhangi bir şeyden kaçınmıyoruz"

İstanbul Gelişim Üniversitesi olarak tercih edilmelerinin birçok önemli sebebi olduğunu söyleyen Gümüş, "Üniversite olarak bizler sektör ile bir işbirliği içerisindeyiz. Eğitim ve öğretim hayatları boyunca öğrencilere uygulamalı olarak eğitim vermeye çalışıyoruz. Bunlar da öğrencilerimizin mezun olduktan sonraki iş bulma süreçlerini kolaylaştırıyor. Örneğin aşçılık bölümümüzden mezun olan öğrencilerimizin büyük çoğunluğu ülkede önemli bir isme sahip olan otellerde çalışıyor. Ayrıca bizler, öğrencilerimizin eğitimleri konusunda herhangi bir şeyden kaçınmıyoruz. Yurt dışındaki üniversitelerle de anlaşmamız var. Mümkün olduğu kadar öğrencilerimizi yurt dışına gönderme konusunda yardımcı oluyoruz. Mezun olduklarında hem uygulamaları biliyorlar hem de teorik bilgilere sahip oluyorlar. Yani sektör tarafından talep edilen öğrenci oluyorlar. Bölümlerimizdeki öğrencilerimiz okurken birçok başarıya da imza atıp dereceler elde ediyor. Onları iyi bir eğitimle mesleklerine hazırlıyoruz ve mümkün olduğu kadar da sektöre atıldıktan sonraki hayatlarında da başarılı olmaları için elimizden gelen gayreti sergiliyoruz" şeklinde konuştu.

Son olarak İstanbul Gelişim Üniversitesi'ne yeni öğrencilerle birlikte yeni bir kan geleceğini söyleyen Prof. Dr. Gümüş, "Sadece yeni öğrencilerle değil bizden mezun olan öğrencilerimizle de irtibat halindeyiz zaten yüksek lisans için de üniversitemizdeler. Bu yüzden yeni gelen öğrencilerimizle de böyle kopmayacak olan bağlarımız olmasını dileriz. Bütün üniversite hayatlarına yeni başlayacak öğrencilerimize de yeni eğitim ve öğretim hayatında başarılar dileriz" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber