Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yaşam 26 Eylül 2014 - 16:36 Yorum: 0

İstanbul için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentin saat 18.00'den itibaren şiddetli yağış ve fırtınanın etkisi altına gireceğini bildirdi.

İstanbul için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji biriminin hava hesap raporlarına göre, saat 18.00'den itibaren şehirde şiddetli yağış ve fırtına beklendiği belirtildi.

Yağmurla ortak rüzgarın Balkanlar üstünden taşıyacağı soğuk havanın etkisiyle hava sıcaklıklarının hafta sonu 6 ila 10 derece azalacağı kaydedilen açıklamada, Trakya kesiminde başlaması beklenen yağışların, gece ½ si itibariyle İstanbul il genelinde fazla fazla güçlü gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerine sebep olabileceği ve pazar akşam saatlerine kadar da aralıklarla güçlü yağacağının hesap edildiği aktarıldı.

Açıklamada, gece yarısından sonra yağışla ortak rüzgarın şiddetini arttırarak saatte 90 kilometre hıza ulaşacağı belirtildi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Daire Başkanlığı, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı'nın bütün birimleriyle kritik noktalarda tedbirlerini aldığı bildirilen açıklamada, muhtemel sorunlara karşı çalışmaların AKOM'dan yönetileceği vurgulandı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber