Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 13 Ekim 2016 - 12:28 Yorum: 0

İstanbul İl Müftüsü Yaran, "Kur’an-ı Kerim’e dayalı bir eğitim verilmesi gerekir"

İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, FETÖ gibi örgütlerin bir daha Müslümanların başına bela olmamaları için özellikle Kur'an-a dayalı bir...

İstanbul İl Müftüsü Yaran, 'Kur’an-ı Kerim’e dayalı bir eğitim verilmesi gerekir'

İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, FETÖ gibi örgütlerin bir daha Müslümanların başına bela olmamaları için özellikle Kur'an-a dayalı bir eğitime önem verilmesi gerektiğini söyledi.

Siirt İl Müftülüğü tarafından "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" kapsamında Siirt Üniversitesi'nde Cami ve Kitap konulu Konferans düzenlendi. İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa; Siirt Emniyet Müdürü Metin Özkan, İl Müftüsü Faruk Arvas, ilçe müftüleri, şube müdürleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı. Kur'an-ı Kerim okunması ile başlayan programda konuşan İstanbul İl Müftüsü Yaran, 15 Temmuz'un sadece Türkiye için değil İslam alemi için de büyük önem taşıdığını söyledi. Darbe girişimi gecesi tüm İslam dünyasının gözünün Türkiye'nin üzerinde olduğunu belirten Yaran, "15 Temmuz darbe gecesi Arap televizyonları darbecilerin yönetimi ele geçirdiği yönünde haberler veriyordu. Biz canlı yayına bağlandık ve öyle bir şey olmadığını söyledik. Birçok Arap ülkesindeki vatandaşlar 15 Temmuz gecesi Türkiye için uyumadı, hep dua etti. Çünkü Türkiye'ye darbe yapılsaydı İslam aleminin iyice geriye düşeceğini biliyorlardı. 15 Temmuz gecesi bütün İslam dünyası Türkiye için dua ediyordu. FETÖ gibi Müslüman görünümlü ancak İslam'ı yanlış anlatan ve tanıtan örgütlerin bir daha bizim ve Müslümanların başına bela olmamaları için cami merkezli ilim, irfan ve kitaba, özellikle Kur'an-a dayalı bir eğitime önem vermemiz gerekir" dedi.

Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas da bütün camilerde bir kütüphane kurularak, her camide okuma saati belirlemek suretiyle okuma seferberliği başlatılacağını, evlerde de her akşam birkaç sayfa kitap okunması gerektiğini söyledi.

İstanbul İl Müftüsü Yaran, "Kur’an-ı Kerim’e dayalı bir eğitim verilmesi gerekir"

İstanbul İl Müftüsü Yaran, "Kur’an-ı Kerim’e dayalı bir eğitim verilmesi gerekir"

İstanbul İl Müftüsü Yaran, "Kur’an-ı Kerim’e dayalı bir eğitim verilmesi gerekir"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber