Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 19 Aralık 2014 - 14:42 Yorum: 0

İstanbul merkezli "14 Aralık" operasyonu

İstanbul merkezli ''paralel yapı'' operasyonu kapsamında cumhuriyet savcılarınca ifadesi alınan ve tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edilen Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın avukatı Fikret Duran müvekkilinin tutuklanacağını iddia etti.

İstanbul merkezli '14 Aralık' operasyonu

İSTANBUL (AA) - İstanbul merkezli ''paralel yapı'' operasyonu kapsamında cumhuriyet savcılarınca ifadesi alınan ve tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edilen Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın avukatı Fikret Duran müvekkilinin tutuklanacağını iddia etti.

Adliye önünde açıklama yapan Karaca’nın avukatı Duran, soruşturmanın ‘Tahşiyeciler’ diye adlandırılan örgüt üyelerinin emniyet müdürlüğüne gönderdikleri bir maille başlatıldığını ifade etti.

Soruşturmada Fethullah Gülen’in bir konuşmasına, Samanyolu TV’de yayınlanan bir diziye ve bazı köşe yazılarına atıflar yapıldığını söyleyen Duran, "Daha sonra emniyetin operasyonu ile bağlantı kuruluyor ve bombalar üzerinde polislerin parmak izi olduğu iddia ediliyor” diye konuştu.

- "Bugün buradan tutuklama çıkacak"

"Hikaye yazıldığını ve kumpas kurulduğunu" iddia eden Duran, "Hiç kimsenin tereddüdü olmasın, bugün buradan tutuklama çıkacak. Müvekkilim Hidayet Karaca tutuklanacak" dedi.

- Dumanlı'nın avukatı Tanır

Ekrem Dumanlı'nın avukatı Gazi Tanır da sorgulama aşamasında gizlilik kararı nedeniyle müvekkilleri hakkında maddi delillerin kendilerine gösterilmediğini söyledi.

Mahkeme aşamasında Dumanlı'nın sorusu üzerine "TCK 314/2, yeni terör örgütüne üye olmak, iftira ve hürriyeti tahdit suçlarından" yargılandığını öğrendiğini belirten Tanır, "Gazetede yayınlanan 2 köşe yazısı ve Hocaefendi'nin herkül.org'ta yayımlanan bir konuşmasının gazetenin 3. sayfasında yayınlanmasının" delil olarak sunulduğunu ifade etti.

Avukat Tanır, Dumanlı'nın savunmasında, köşe yazılarını kendisinin yazmadığını, bu yazılarda Fethullah Gülen'in "ikazlarının okuyuculara bildirildiğini" belirtti.

Dumanlı'nın, "Hocaefendi'nin" herkül.org'taki yazısının sayfa editörünce gazetenin 3. sayfasında yayınlandığını söylediğini belirten Tanır, "Bunun dışında bir delil" olmadığını kaydetti.

Tanır, Dumanlı'nın savunmasında "Ben hiçbir yerden talimat almadım, hiç kimse bana talimat veremez, hiçbir köşe yazarına talimat vermedim" dediğini de vurguladı.

Aynı konuda Vatan ve Hürriyet gazetelerinde de haberlerin yapıldığını öne süren Tanır, Tahşiyeciler'e yönelik soruşturmanın, dizi, köşe yazısı ve Fethullah Gülen'in sohbetinden önce başlatıldığını iddia etti.

Gazi Tanır, soruşturmada imzası bulunan dönemin Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ve İstanbul Valisi Muammer Güler'in de "buraya gelmesi lazım" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber