Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 18 Aralık 2014 - 18:08 Yorum: 0

İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu

Avukat Fikret Duran, müvekkili Hidayet Karaca'nın savunma yapmayı reddettiğini bildirdi

İstanbul merkezli 'paralel yapı' operasyonu

İSTANBUL (AA) - Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın avukatı Fikret Duran, müvekkilinin sorgu hakimliğinde savunma yapmayı reddettiğini söyledi.

Duran, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, müvekkili hakkında hiçbir delil gösterilmediğini ileri sürdü.

Karaca'nın savunma yapmayı reddettiğini belirten Duran, "Müvekkilim yakın geçmişte yaşanan 'kaç İsmail' olaylarından sonra, üzerlerinde türlü türlü siyasi baskıların oluştuğu mahkemelerden adalet beklemediğini ifade etmiştir. Bu nedenle savunma yapmayı reddetmiştir" dedi.

Soruşturmada "hukuk güvenliğinin ortadan kalktığını" iddia eden Avukat Yusuf Danyal Kılıçalp ise şunları kaydetti:

"Savcılık aşamasında savcı bize önce sayın Fethullah Gülen Hocaefendi'nin kasetinden bir bölüm izletiyor. Sonra Tek Türkiye'den bir bölüm izletiyor. Sonra müvekkile diyor ki bunlardan ne anlıyorsunuz. Yani müvekkilin iç dünyası veya sayın Fethullah Gülen'in iç dünyasıyla ilgili yorumlar istiyor. Bu yorumların sonunda da ben sizi ne ile suçluyorum? TCK 314. maddenin 2. fıkrasında geçen anayasal düzeni değiştirmek için silahlı örgüt kurma suçu, örgütü yönetme suçu."

Hidayet Karaca'nın şeker hastası olduğunu belirten Kılıçalp, müvekkiline başsavcının talimatıyla su verildiğini ileri sürdü. 

Kılıçalp, soruşturmada müştekilerden birinin ifadesini görmek istediklerinde savcının, gizlilik kararı olduğu için vermediğini, sürecin hukuka aykırı olarak geliştiğini iddia etti. 

Ayrıca 5. kişinin ifadesinin alındığını ifade eden avukat Yusuf Danyal Kılıçalp, ilerleyen saatlerde Sulh Ceza Hakimliği'nin tahliye veya tutukluluğun devamıyla ilgili bir karar vermesini beklediklerini sözlerine ekledi.

- Adliye önünden notlar 

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan bir grup, ellerindeki Türk bayrakları ve dövizler ile sloganlar atarak İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonunu protesto etti. 

Pankart ve dövizlerle bekleyen kalabalıktan bazılarının zaman zaman Kur'an-ı Kerim okuduğu görüldü. Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca'yı destekleyen sloganların atıldığı adliye önünde merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve helikopter kazasında hayatını kaybeden eski Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun posterleri taşındı. Kadın ve erkeklerden oluşan kalabalığın adliye önünde bekleyişi sürüyor. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber