Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 19 Aralık 2014 - 19:48 Yorum: 0

İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu

İHSD Genel Başkanı Ali Akbaş: "ABD'de bulunan Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkartılmasını insan hakları açısından, geç de olsa çok önemli bir gelişme olarak değerlendiriyoruz"

İstanbul merkezli 'paralel yapı' operasyonu

KOCAELİ (AA) - İnsan Hakları Savunucular Derneği (İHSD) Genel Başkanı Ali Akbaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın İstanbul merkezli ''paralel yapı'' soruşturması kapsamında şüpheli Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkarılması talebini desteklediklerini bildirdi.

Akbaş, yaptığı yazılı açıklamada, masum ve mazlumlara darbeciler tarafından yapılan insan hakları ihlallerinin görülmesi ve soruşturma başlatılmasının önemli bir gelişme olduğunu vurguladı.

Medyayı kullanarak insanları istikrarsızlaştıran gruba karşı soruşturma kapsamının genişletilmesi gerektiğini belirten Akbaş, açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Bunların iftirasıyla hapse atılıp insan hakları ihlaline uğrayan tüm mazlumların davaları yeniden görülmelidir. Bu kapsamda sanıkların bir kısmının tutuklanmasını, bir kısmının soruşturma kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasını ve ABD'de bulunan Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkartılmasını insan hakları açısından, geç de olsa çok önemli bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. İnsan hakları ihlalcisi bu örgütün, tüm insan hakları ihlalleri acilen ortaya çıkartılmalı ve sorumlular hak ettiği cezayı almalıdır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber