Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 25 Ağustos 2016 - 16:48 Yorum: 0

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nin yeni Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu oldu

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nin yeni Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu görevine başladı.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nin yeni Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu oldu

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nin yeni Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu görevine başladı.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nin Alev Ofluoğlu konferans salonunda gerçekleşen programda Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu'nun yeni Rektör olduğu açıklandı. Programa Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu, öğretim üyeleri ve idari kadrodan çok sayıda kişi katıldı.

"İki yıl içerisinde en iyi üniversiteler arasında yer alacağız"

İstanbul Yeni yüzyıl Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Azmi Ofluoğlu programdaki konuşmasında "Bir veya iki sene içerisinde en iyi üniversitelerin içinde olacağız" diyerek Üniversitenin yeni Rektörü Hacısalihoğlu'nu kendisinin özel olarak seçtiğini ifade etti. Ayrıca yeni Rektör Hacısalihoğlu'nun başarı için gerekli olan 4 S "ye yani; sevgi, sabır, saygı ve sadakate sahip olduğunu belirtti. Ofluoğlu, "Üniversiteye geldiğimde sizi ve öğrencileri görmezsem bana kupkuru bir bina gibi geliyor" diyerek yeni bir yolculuğa çıktıklarını, akademik ve idari kadrodan destek istediğini aktardı.

Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu programda yaptığı konuşmada esas olsan şeyin bundan sonra yapılacakları olduğunu belirterek Üniversitenin ileriye gitmesi için ellerinden ne geliyorsa ortaya koyacaklarını söyledi.

"Ülkemiz, Dünya ve insanlık için üreten ve gayret sarf eden bir üniversite olacağız"

Bunun taze bir başlangıç olduğunu dile getiren Hacısalihoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Üniversitemizin ismi de değişti, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi oldu. İsminin değişmesinin nedeni bazen Yüzüncü Yıl Üniversitesi'yle karışıyordu dolayısıyla yolumuza bundan sonra böyle devam edeceğiz. 2009 kuruluşlu gençlik dinamizmini yaşamaya devam eden bir Üniversiteyiz. Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi henüz mezun vermedi. 10 Fakültemiz ve 2 Yüksek Okulumuz,3 Enstitümüz ve birçok araştırma merkezimiz var, öğrenci sayımız süratle artıyor. Yeni ve stratejik hedeflerimiz var bunları gerçekleştirmek istiyoruz. Bütün bunların heyecanıyla bizde yeni göreve atanmış olduk. İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi olarak ürettikleriyle anılan ve ürettiklerini dünyayla paylaşan sadece ülkesi için değil bütün dünya ve insanlık için gayret sarf eden bir üniversite olmalıyız. İnşallah bunu yapmayı başaracağız. Dolayısıyla bu hedeflere ulaşırsak gerçek ve emsalsiz bir üniversite olacağız. Üniversiteyi daima değer üreten ürettikleriyle anılan ve ürettiklerini paylaşan, yaşayan ve yaşatan bir organizma olarak görmek gerekir. Üniversiteyi üniversite yapan eserleridir ve mezun ettiği öğrencilerinin kalibresidir. Mezun olan öğrencilerimiz, Üniversitemizde edindikleriyle hayata hazır hale gelecekler ve her türlü zorluğun üstesinden gelecekler. Tüm bu duygu ve düşüncelerle İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi olarak biz ufku geniş, geleceği aydınlık bir döneme başlıyoruz ve yeni bir geleceğe yelken açıyoruz".

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber