Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 24 Haziran 2016 - 12:43 Yorum: 0

İstanbul’da 20 Milyonluk Kaçak Saat Operasyonu

İstanbul polisi tarafından yapılan operasyonda 20 milyon TL değerinde kaçak saat ve değerli eşya ele geçirildi,14 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul’da 20 Milyonluk Kaçak Saat Operasyonu

İstanbul polisi tarafından yapılan operasyonda 20 milyon TL değerinde kaçak saat ve değerli eşya ele geçirildi,14 şüpheli gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bir şebekenin çalıntı saatleri topladığı ve kaçak yollarla yurt dışına çıkararak, anlaşmalı oldukları kuyumculara sattığı bilgisi üzerine çalışma başlatmıştı. Çalışma kapsamında takibe alınan şebekenin, kaçak yollarla yurt dışına çıkardıkları saatleri Almanya'nın Münih kentinde anlaşmalı oldukları kuyumculara sattıkları, elde ettikleri paralarla da İsviçre'den lüks saatler aldıkları ve ülkeye kaçak yollarla soktukları tespit edildi.

HAVALİMANINDA GÖZALTI

Şüphelilerin 19 Haziran günü yurt dışından geleceğini belirleyen polis ekipleri havalimanında tedbir aldı.Uçaktan indikleri andan itibaren takibe alınan C.Ş., B.D. ve M.Ç. isimli 3 şüpheli havalimanı çıkışında gözaltına alındı. Şüphelilerin yanında bulunan valizlerde yapılan aramalarda, piyasa değeri yaklaşık 500 bin TL olan 16 adet lüks markalara ait kol saati ele geçirildi. Şüphelilerin valizlerle havalimanından çıkış görüntüleri ise güvenlik kameralarına yansıdı.

LÜKS SAATÇİLERE OPERASYON

Emniyete götürülerek sorguya alınan şüphelilerin, Bakırköy ve Fatih'te irtibatlı olduğu 9 saatçi tespit edildi. Gerekli izinlerin ardından belirlenen adreslere yapılan operasyonlarda ise 3 adet ruhsatsız tabanca ve mermi, 1329 adet kaçak puro, 30 adet Kıbrıs'ta bir kumarhane adına hazırlanmış altın tespih, 511 adet lüks markalara ait kol saati ve piyasa değeri 1 milyon dolar olan pırlanta ele geçirildi.

20 Milyon liralık değerli eşyanın ele geçirildiği operasyon ise polis kamerası tarafından kaydedildi.

20 MİLYONLUK ARAMA KAMERADA

Polis kamerasına yansıyan görüntülerde, ekipleri saatçilerde ve saatçilere ait depolarda yaptıkları aramalar görülüyor. Saatçilerde bulunan çelik kasaları açan polis ekipleri kaçak yollarla getirilen lüks saatleri ve pırlantaları buluyor. Titizlikle yapılan aramalarda çeşitli yerlere zulalanmış purolar, ruhsatsız tabancalar ve altın tespihler ele geçiriliyor.

Gözaltına alınan 14 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ederken, piyasa değeri yaklaşık 20 Milyon olduğu öğrenilen değerli eşyalar ise emniyette basın mensuplarına sergilendi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber