Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
17:05 İSPARK otoparkında silahla bacağından vurdular, 100 bin dolarını çaldılar17:04 Bakan Kacır: "Türkiye’nin astronotuyla gurur duymuyorlar”17:02 Bıçakla yaralama şüphelisi tutuklandı17:02 Uyuşturucu ticaretinden tutuklandı17:00 Samsun’da çiftçilere tohum ve süt sağım makinesi dağıtıldı17:00 Ali Koç: "Trabzon Emniyeti, maça polis tahsis etmiyorsa ve tahsis ettiği po...16:59 Ali Koç: "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş. Onların menfaatleri açısında...16:56 Mersin Büyükşehir Belediyesi, Halk Kart’ın Mart ayı tutarları ile öğrenim y...16:54 BBP, Kütahya’da AK Parti’nin adayı Kamil Saraçoğlu’nu destekleyecek16:49 ’Sütten Peynire Dönüşüm’ adlı söyleşi16:49 Ali Koç: "Yarın Samandıra’da teknik kadromuz ve oyuncularımızla konuşacağız...16:48 Ali Koç: "Trabzonspor maçı, kesinlikle burada toplanmamızın ya da 2 Nisan’d...16:47 Bozbey: “Sandıklarda şu an hiçbir sorunumuz yok”16:47 Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç: "İki tane ekstrem var; Biri hiçbir şey y...16:45 Kazada yaralanan alkollü engelli sürücü sağlık personellerine zorluk çıkart...16:43 Tusk: “Avrupa savaş öncesi döneme girdi”16:40 Tepebaşı’nda bir ilki başaran süt çiftliğine ’Avrupa Birliği Onaylı Süt Çif...16:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "4 bin 100 yatak kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük...16:38 Pursaklar’da 7 bin 177 kadın Hanımevleri’nde sosyalleşme fırsatı buldu16:37 Otomobil yoldan çıktı, 1’i ağır 2 kişi yaralandı
Sami Er
Yerel 24 Haziran 2016 - 10:58 Yorum: 0

İstanbul’da En Çok Park Kağıthane’de

Kağıthane, sahip olduğu 272 parkla İstanbul'da 39 ilçe arasında kilometreye düşen park sayısında birinci oldu.

İstanbul’da En Çok Park Kağıthane’de

Kağıthane, sahip olduğu 272 parkla İstanbul'da 39 ilçe arasında kilometreye düşen park sayısında birinci oldu.

Yaklaşık 15 milyon nüfusuyla mega kent İstanbul'da vatandaşların gün içinde rahatlayabilmelerini sağlayabilecek park ve bahçelerin sayısı sınırlı. Yapılan bir araştırmaya göre İstanbul'da kilometreye düşen park sayısında ilçeler araştırıldı ve Kağıthane birinci oldu. Toplamda 272 parkı bulunan Kağıthane 16 kilometrekare yüzölçümüne sahip. Kilometreye düşen 17 parkla lider olan Kağıthane'de ayrıca her parkta ücretsiz internet erişimi ve güvenlik kameraları bulunuyor.

Konuyu değerlendiren Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç park sayılarını giderek daha da arttıracaklarını belirterek, "Biz göreve geldiğimiz 2004 yılında Kağıthane'de park sayısı 49'du. Şimdiyse bu sayıyı 5 katına çıkararak 272 yaptık. Genelde buralar eskiden ya sanayi alanı, ya da çöplerin atıldığı metruk yerlerdi. Buraları yeşillendirerek ve oyun donatıları, internet, güvenlik kameraları yerleştirerek modern parklara dönüştürdük. Ayrıca buralar bu dönüşümle birlikte Kağıthane'nin havasını da büyük ölçüde temizledi" dedi.

500 bine yakın İstanbullunun ikamet ettiği Kağıthane'de mevcut parkların yanı sıra Hasbahçe, Sadabad, Akşemsettin ve Nurtepe gibi geniş mesire alanları da bulunuyor.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte İstanbullular özellikle hafta sonlarını ailecek parklarda ve mesire yerlerinde geçirmeye başladı. Güzel havayı fırsat bilen vatandaşlar şehrin stresinden biraz olsun uzaklaşıp rahatlayabilmeyi amaçlıyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber